Τι είχε ζητήσει ο Χάρι από τον Κάρολο όταν έμαθε ότι η μητέρα του σκοτώθηκε

τι-είχε-ζητήσει-ο-χάρι-από-τον-κάρολο-ότ-918296

Ήταν πολύ ισχυρός ο δεσμός που έδενε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι με την αείμνηστη μητέρα τους, Νταϊάνα. Κι εκείνοι ήταν πολύ μικροί όταν την έχασαν και μάλιστα με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Ο Ουίλιαμ ήταν μόλις 15 και ο Χάρι 12. Ίσως επειδή ήταν πιο μικρός ήταν εκείνος που την είχε μεγαλύτερη ανάγκη. Το βράδυ του τραγικού δυστυχήματος στο Παρίσι τα δύο αγόρια έκαναν διακοπές με τον πατέρα τους στην εξοχική κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ. Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν εκείνος που ενημερώθηκε για τον θάνατο της πρώην συζύγου του και ανέλαβε το βαρύ χρέος να μεταφέρει την είδηση στους γιους του. Αρχικά ενημέρωσε τη μητέρα του προκειμένου να καταφέρουν μαζί να προστατεύσουν τους δύο πρίγκιπες από το χειρότερο νέο που θα μπορούσαν να λάβουν στη ζωή τους.

Μόλις ο Χάρι άκουσε την είδηση ζήτησε από τον πατέρα του να ταξιδέψει μαζί του στο Παρίσι ώστε να φέρουν μαζί το φέρετρο της πριγκίπισσας στη Μεγάλη Βρετανία, Ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο πρίγκιπας Κάρολος απογοήτευσε τον γιο του καθώς δεν του πραγματοποίησε την επιθυμία, μία τελευταία πράξη αγάπης προς τη μητέρα που ποτέ ξανά δεν θα αγκάλιαζε.

Ωστόσο, ο Κάρολος απελπισμένος να προστατεύσει τον νεαρό γιο του πήγε μόνος του στο Παρίσι. Βέβαια προκειμένου να φθάσει στο σημείο να μπει μόνος του στο βασιλικό τζετ έπρεπε να δώσει μάχη με τη μητέρα του τη βασίλισσα Ελισάβετ που του απαγόρευσε να μεταφέρει τη σορό της πρώην συζύγου του καθώς ήταν ανάρμοστο για τον ρόλο του ως πρίγκιπα.

Ο δημοσιογράφος και φίλος της Νταϊάνα ανέφερε ότι το θέμα της μεταφοράς της σορού της πριγκίπισσας προκάλεσε μεγάλη ρήξη ανάμεσα σε γιο και μητέρα και ο Κάρολος πολέμησε για την Νταϊάνα στον θάνατο όσο δεν πολέμησε ποτέ για εκείνη όταν ήταν ζωντανή. Και νίκησε. Ήταν εκείνος που μπήκε στο βασιλικό σκάφος και έφερε το φέρετρο με τη σορό της. Ήταν, όπως λέει ο Κέι, μία αιφνιδιαστική και γενναία κίνηση εκ μέρους του καθώς στο κάτω κάτω αυτό που ήταν ήταν ένας πρώην σύζυγος και πατέρας των παιδιών της, δεν είχε πλέον κανένα ρόλο στη ζωή της.

Μόλις πέρυσι σε ένα σχετικό ντοκιμαντέρ ο πρίγκιπας Χάρι κατάφερε επιτέλους να μιλήσει για το πένθος που βίωσε και τη μάχη που έδωσε με την ψυχική του υγεία μετά τον θάνατο της μητέρας του Όπως είπε, αρνιόταν να δεχθεί ότι εκείνη είχε «φύγει». Πάντως, εξήρε τον πατέρα του που στάθηκε στο πλευρό του τις δύσκολες ώρες. «Ήταν εκείνος που έμεινε πίσω και προσπαθούσε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να μας προστατεύσει και να μας φροντίσει» είχε πει ο πρίγκιπας.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook