Τι έδειξαν οι εξετάσεις για το αγοράκι που “έσβησε” σε παιδικό σταθμό

Ανακοίνωση για τα ευρήματα των απεικονιστικών εξετάσεων του 2,5 ετών αγοριού που έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες πριν σε παιδικό σταθμό (δείτε ΕΔΩ), εξέδωσε την Τετάρτη η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία”.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της Διοίκησης του Παίδων “η Αγία Σοφία” το νήπιο, ηλικίας περίπου 2,5 ετών διεκομίσθη στο νοσοκομείο μέσω του ΕΚΑΒ στις 4/10/19, “άσφυγμο και απνοϊκό”.

Σύμφωνα με τους γιατρούς διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά όσο και χειρουργικά από την Nευροχειρουργική Kλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019.

Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Γονείς του νηπίου: “Δεν ήταν πνιγμός” σύμφωνα με τους γιατρούς του Παίδων
Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε αναφερθεί ότι το 2,5 ετών αγοράκι έχασε τη ζωή του από πνιγμό στον παιδικό σταθμό. Γεγονός το οποίο διέψευσε η δικηγόρος της οικογένειας, η οποία μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε, ότι οι γονείς ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο Παίδων, ότι στην αξονική τομογραφία φάνηκε ότι οι αεραγωγοί του ήταν κενοί και δεν υπήρχαν ευρήματα φαγητού. Οι γονείς εικάζουν ότι το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι, πέφτοντας από καρέκλα στον παιδικό σταθμό.

Πηγή: iatropedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ