Τι δήλωσε ο σεισμολόγος Φίλιππος Βαλλιανάτος για το “μπαράζ” των σεισμών το Σάββατο στα Χανιά

Την άποψη ότι μετά τους συνεχόμενους σεισμούς του Σαββάτου, δείτε ΕΔΩ, τα Χανιά βρίσκονται σε κάποιου είδους σεισμική διέγερση και ότι ο νέος σεισμός μεγέθους 4,5 ενεργοποιεί τη δικιά του σεισμική ακολουθία, η οποία χρήζει ιδιαίτερης παρακολούθησης τα επόμενα 24ωρα, εξέφρασε με δηλώσεις του στο zarpanews.gr ο σεισμολόγος Φίλιππος Βαλιανάτος.

Συγκεκριμένα  ο κ. Βαλλιανάτος σχολιάζοντας τους τρεις σεισμούς, που έγιναν αισθητοί στα Χανιά το μεσημέρι του Σαββάτου τόνισε, μεταξύ άλλων πως ήταν ιδιαίτερα επιφανειακοί.

“Σήμερα στις 16.35 είχαμε τον πρώτοι σεισμό, 4,3 Ρίχτερ, ιδιαίτερα επιφανειακός, γύρω στα 2-3 χλμ βάθος, 39 χλμ νότια από τα Χανιά και 20 χλμ ανατολικά από την Παλαιόχωρα.

Στη συνέχεια, αφού μεσολάβησε ένας σεισμός 3,8 στις 16.41, από μια περιοχή λίγο νοτιότερα, στις 16.47 είχαμε ένα σημαντικό σεισμό μεγέθους 4,5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 2 χλμ, ιδιαίτερα δηλαδή επιφανειακός, πάλι 36 χλμ νότια των Χανίων, 23 χλμ ανατολικά της Παλαιόχωρας.

Είναι προφανές ότι η περιοχή βρίσκεται σε κάποιου είδους σεισμική διέγερση και ο νέος αυτός σεισμός ενεργοποιεί τη δικιά του σεισμική ακολουθία, την οποία πρέπει να την παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα επόμενα 24ωρα” τόνισε ο κ. Βαλλιανάτος στην επικοινωνία που είχε με το zarpanews.gr.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ