Τι απαντά η διοίκηση του ΕΑΚ για τον λάθος λέβητα στο κολυμβητήριο

τι-απαντά-η-διοίκηση-του-εακ-για-τον-λάθ-1392529

Στην παραδοχή ότι οι δύο μικρές πισίνες του Κολυμβητηρίου Χανίων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω αδυναμίας θέρμανσης προχωρά η διοίκηση του ΕΑΚ, η οποία απαντώντας στο ρεπορτάζ του Μάκη Καρτσωνάκη, επιβεβαιώνει ότι προχώρησε σε προμήθεια ακατάλληλου λέβητα κάτι που ευτυχώς έγινε αντιληπτό πριν προχωρήσει η πληρωμή του.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει η διοίκηση, μόλις χθες -μέρα δημοσιοποίησης της υπόθεσης- στάλθηκε στον προμηθευτή επιστολή συμμόρφωσης.

Η απάντηση από τη Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων

Μετά από σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ZARPANEWS.GR και αναφορά στην εκπομπή σας στον Ρ/Σ ZARPA RADIO 89.6, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφορικά με το ζήτημα της προμήθειας νέου λέβητα για το κολυμβητήριο Χανίων, καθώς πρόκειται για δεδομένα που πιθανώς να μην γνωρίζατε, κάνοντας το ρεπορτάζ.

Στις 12 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διαδικασία για την προμήθεια νέου λέβητα για το κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, προκειμένου να υπάρξει η σωστή θέρμανση στις πισίνες και ταυτόχρονα εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Από το ΕΑΚ Χανίων ζητήθηκε έκθεση ειδικού μηχανολόγου προκειμένου να τεθούν οι σχετικές προδιαγραφές για την προμήθεια του λέβητα.

Εν συνεχεία, προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, κατά τον οποίον υπήρξε μία μόνο προσφορά. Επί του διαγωνισμού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και δεν προέκυψε καμία απολύτως ένσταση.

Πράγματι, όπως αναφέρατε κι εσείς στην εκπομπή σας, ο λέβητας που έφερε ο ανάδοχος δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί στο διαγωνισμό, με βάση την έκθεση του μηχανολόγου.

Κατόπιν αυτού, κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε όντως πως δεν επρόκειτο για τον λέβητα που ζητούσαμε στον διαγωνισμό, έχοντας μεγάλες διαφορές από τις προδιαγραφές που τέθηκαν αρχικά.

Μετά από έλεγχο δεύτερου μηχανολόγου -ουδέτερος, ούτε του ΕΑΚ, ούτε του προμηθευτή- και τη σύνταξη σχετικής έκθεσης, η Επιτροπή Παραλαβής, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και προπονητής του ΝΟΧ όπως ίσως γνωρίζετε, στηριζόμενη στην έκθεση αυτή, γνωμοδότησε σχετικά και σήμερα στάλθηκε αίτηση συμμόρφωσης προς τον προμηθευτή, δίνοντας του περιθώριο 15 ημερών βάσει νόμου για την αντικατάσταση του λέβητα με βάση τις προδιαγραφές που ζητήθηκαν αρχικά. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο προμηθευτής κηρύσσεται έκπτωτος, δεν του επιστρέφεται η καταβληθείσα εγγύηση και επαναλαμβάνεται ο διαγωνισμός.

Προς ενημέρωσή σας, όλα τα προαναφερθέντα έχουν δημοσιευτεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Πως λοιπόν προκύπτει αβίαστα από μέρους σας ευθύνη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚ Χανίων, τη στιγμή που η Επιτροπή Παραλαβής δεν παρέλαβε ποτέ τον συγκεκριμένο λέβητα και έχουν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο, ώστε να συμμορφωθεί ο προμηθευτής και αν δεν μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος; Ακολουθήθηκαν λοιπόν ή όχι από την Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων όλα τα από το νόμο προβλεπόμενα; Ποια είναι η ευθύνη της Δ.Ε. του ΕΑΚ Χανίων στην οποία αναφέρεστε;

Παρακαλούμε, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, επί ενός πολύ σοβαρού και ηθικού θέματος, όπως δημοσιευτεί στον ιστότοπο ZARPANEWS.GR η απάντησή μας, καθώς και να γίνει πλήρης αναφορά αυτής στην ραδιοφωνική σας εκπομπή στον Ρ/Σ ZARPA RADIO 89,6.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σας επί του θέματος.

Τάκης Σβουράκης

Πρόεδρος Δ.Ε. ΕΑΚ Χανίων».

Απάντηση

Απαντώντας σε άμεσο χρόνο, που ήταν και το ζητούμενο, η διοικούσα επιτροπή του ΕΑΚ Χανίων τοποθετείται αναλυτικά στο θέμα σχετικώς με την προμήθεια του λέβητα που αφορά την τοποθέτησή του στο κολυμβητήριο Χανίων.

Ειδικότερα, δια του προέδρου, Τάκη Σβουράκη, γίνεται γνωστό το πώς έχει «τρέξει» μέχρι σήμερα η διαδικασία. Οπως τονίζεται κιόλας, αγορά λέβητα δεν υφίσταται, όπως τουλάχιστον ήταν η αναφορά που έγινε στο zarpa radio, αλλά και γράφτηκε στη συνέχεια στο δημοσίευμα.

Παρ’ όλα αυτά, προκύπτουν τα εξής:

  • Είναι ή όχι ενημερωμένη η Δ.Ε. του ΕΑΚ εδώ και περισσότερο από ένα μήνα ότι ο λέβητας που έφερε ο ανάδοχος δεν πληρούσε τις προδιαγραφές; Γιατί, λοιπόν, δεν επιδείχθηκαν άμεσα αντανακλαστικά και ειδικότερα από την πρώτη στιγμή που παρατηρήθηκε το πρόβλημα, αλλά χρειάστηκε να «τρέξει» τόσος χρόνος; Συνεπώς, η αναφορά ότι «σήμερα στάλθηκε αίτηση συμμόρφωσης προς τον προμηθευτή», για τον οποίο τονίζεται ότι «δόθηκε περιθώριο 15 ημερών», αυτό σημαίνει ότι το δημοσίευμα και οι αναφορές που έγιναν στην εκπομπή μάλλον βοήθησαν στο να προχωρήσει η διαδικασία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
  • Οι 30 χιλ. ευρώ μπορεί να μην έχουν αποδοθεί και αυτό είναι σίγουρα ευχάριστο, όμως θα πρέπει να επιδειχθεί και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Ποια είναι αυτή; Οτι τα χρήματα που δεν έχουν αποδοθεί για την προμήθεια πετρελαίου για την λειτουργία των δύο μικρότερων κολυμβητικών δεξαμενών είναι ουκ ολίγα σε αυτό το τρίμηνο σχεδόν που δεν δουλεύουν οι πισίνες… Σημειώνεται ότι αυτές έκλεισαν κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων. Να ληφθεί υπόψη, δε, ότι το κολυμβητήριο θεωρείται μια εξαιρετικά κοστοβόρα εγκατάσταση, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, επομένως αυθόρμητα δημιουργείται το ερώτημα εάν «βόλεψε» ίσως όλη αυτή η διαδικασία με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τον λέβητα. Αυτό το σημειώνουμε διότι δεν προχώρησε άμεσα η διαδικασία μετά το «λάθος», την παράλειψη του αναδόχου.
  • Και κάτι ακόμα: Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε περίοδο covid εκατοντάδες αθλητές συνωστίζονται και ουσιαστικά υποχρεώνονται να κολυμπούν και ν’ αθλούνται σε μία μονάχα πισίνα. Αυτό γίνεται άσχετα αν πληρούνται τα υγειονομικά μέτρα στο κολυμβητήριο, που είναι ένα γεγονός. Αν ήταν τρεις, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Η επισήμανση που έχουμε να κάνουμε εν κατακλείδι είναι πως μέχρι να προχωρήσει και στην πράξη η ολική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, δεν πρέπει ν’ αφεθεί στην τύχη του αλλά να επιδεικνύεται ο σεβασμός που αρμόζει στους Χανιώτες αθλητές και αθλήτριες.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Τι απαντά η διοίκηση του ΕΑΚ για τον λάθος λέβητα στο κολυμβητήριο

  1. Πειτε μας ομως και το ονομα του προμηθευτη ο οποιος εν γνωση του πηγε να σας πουλησει φυκια για μεταξωτες κορδελες.ετσι για να ξερουμε ΠΟΥ να ΜΗΝ πηγαινουμε!!!

  2. Η εξοικονομηση ενεργειας για να μη λετε……%#%^$@^ , δε γινεται μεσα απο τον καυστηρα δυστυχως.Για ψαξτε το!!!!
    ειστε 100+ χρονια πισω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook