«Τι άλλο θα βγει»: Η αγωνία ακυρώνει τους πολιτικούς σχεδιασμούς του Μαξίμου

τι-άλλο-θα-βγει-η-αγωνία-ακυρώνει-του-484576

Τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου θα αναμένει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να φιλοτεχνήσει την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ο κ. Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, θα πάρει δημόσια θέση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Την ίδια μέρα, σε μία προφανή προσπάθεια να διαφύγει δια της θεσμικής οδού από τον ασφυκτικό κλοιό των πιέσεων που προκαλούν στην κυβερνητική παράταξη όλες οι τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και το όργιο φημών για επικείμενες νέες αποκαλύψεις, το Μέγαρο Μαξίμου θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση και τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία για την απαγόρευση της εμπορίας και χρήσης κακόβουλων λογισμικών στη χώρα μας. Στη νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και πρόνοιες για αυστηρότερες προϋποθέσεις στις νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι αν και κυρίως πως θα είναι διατυπωμένη πρόταση που μετά από τις ασφυκτικές πιέσεις αντιπολίτευσης και όχι μόνο, θα επαναφέρεται το προηγούμενο καθεστώς (πριν το ακυρώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη), με το οποίο ο παρακολουθούμενος δικαιούνται να ενημερωθεί από την ΕΥΠ. Και βεβαίως, αν αυτό θα έχει αναδρομική ισχύ.

Σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, κατά τη μεθαυριανή κομματική συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει όσα είπε και στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου, ότι δηλαδή, είναι απόφαση της κυβέρνησης να έρθουν όλα στο φως και να μη μείνει καμία σκιά που θα δίνει τροφή στη συνωμοσιολογία.

Η «γραμμή άμυνας» που έχουν επιλέξει από το Μέγαρο Μαξίμου είναι η σύνδεση του εκδότη της εφημερίδας Documento Γ. Βαξεβάνη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, τον οποίον κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν ότι υιοθετεί άκρατα τις «λίστες Βαξεβάνη», χωρίς να απαιτεί στοιχεία και αποδείξεις, όπως θα όφειλε.

Παρά ταύτα, και οι στενοί συνομιλητές του πρωθυπουργού κατανοούν ότι το πολιτικό κλίμα των επόμενων μηνών θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις τυχόν νέες αποκαλύψεις αλλά και τη στάση που θα τηρήσουν ΜΜΕ που μέχρι πρόσφατα είχαν φιλοκυβερνητική στάση και μετά την ευθεία σύγκρουση Μαξίμου – Μαρινάκη, χαράζουν νέα πορεία.

Πάντως, παρότι από πολλές πλευρές ασκούνται πιέσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου για επίσπευση των εκλογών, ακόμα και στις αρχές του νέου χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται αμετακίνητος στην απόφασή του να εξαντλήσει την τετραετία. Εκτός κι αν υποχρεωθεί από τις εξελίξεις ν αλλάξει ρότα, όπως λένε κάποιοι στη ΝΔ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook