Τι αλλάζει για τις εργαστηριακές εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων με νευροαναπτυξιακές διαταραχές και νοητική στέρηση στα Κέντρα Υγείας Χανίων

τι-αλλάζει-για-τις-εργαστηριακές-εξετ-1117617

Αλλαγές με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού κατά τη διενέργεια αιμοληψιών ανακοίνωσε η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Αναλυτικότερα, «η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, 1ο και 2ο ΚΥ Χανίων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού παρεμβάσεων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και προστασία της υγείας πολιτών, παιδιών και ενηλίκων, με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down κ.α. ενημερώνουν για τη νέα διαδικασία λήψης δειγμάτων αίματος για εργαστηριακό έλεγχο.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή φροντιστές παιδιών και ενηλίκων με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down κ.α. που χρήζουν εργαστηριακού αιματολογικού ελέγχου μπορούν καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και μέχρι 13:00 το μεσημέρι, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τη γραμματεία των μικροβιολογικών εργαστηρίων, προκειμένου να ενημερώνουν σχετικά με τις ιδιαίτερες ανάγκες/ιστορικό του ατόμου φροντίδας τους και να ορίζεται άμεσα το ραντεβού τους.

Σκοπός είναι οι αιμοληψίες στα άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα να πραγματοποιούνται προγραμματισμένα, χωρίς καμία αναμονή, σε ένα προστατευμένο από εντάσεις και θορύβους περιβάλλον, χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα λόγω κοσμοσυρροής, που θα προάγει το αίσθημα ασφάλειας και την ηρεμία που έχουν ανάγκη, προκειμένου να προωθεί η συνεργασία με τα μέλη της υγειονομικής ομάδας και η αιμοληψία να διενεργηθεί αποτελεσματικά.

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς και φροντιστές είναι:

1ο Κ.Υ. Χανίων: 28210- 24627

2ο ΚΥ Χανίων: 28210-08351

ΚΥ Ηρακλείου: 2810-719267,

Η διενέργεια των αιματολογικών/ βιοχημικών και μικροβιολογικών εξετάσεων υπό τις προαναφερόμενες συνθήκες θα πραγματοποιείται κατά το οριζόμενο ραντεβού, με την προσκόμιση του ιατρικού παραπεμπτικού.

Σημειώνεται ότι, σε κάθε άλλη περίπτωση, οι πολίτες με αναπηρία εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε όλες τις μονάδες υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook