Θρήνος στους Βουλιαράτες – Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα | Video

Êçäåßá ôïõ 35÷ñïíïõ Êùíóôáíôßíïõ Êáôóßöá óôïõò ÂïõëéáñÜôåò Áëâáíßáò ôçí ÐÝìðôç 8 Íïåìâñßïõ 2018. (EUROKINISSI/ËÅÙÍÉÄÁÓ ÌÐÁÊÏËÁÓ)

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έφτασαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έξω από το πατρικό του Κατσίφα

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με την αλβανική αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες.

Η σορός του 35χρονου, η οποία παραδόθηκε μετά από «περιπέτειες» στην οικογένειά του, μεταφέρθηκε στην εκκλησία κάτω από μία τεράστια ελληνική σημαία.

Τραγική φιγούρα η μάνα του Κωνσταντίνου, ενώ το μοιρολόι της έκανε τους πάντες να ριγήσουν. «Λεβέντη μου, παλικάρι μου» φώναζε όταν έφτασε η σορός στο πατρικό του, όπου και έμεινε ολόκληρο το βράδυ.

Πάνω από 1.100 άτομα πέρασαν από το πρωί της Πέμπτης, τον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό το χωριό Βουλιαράτες.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια προς αποφυγή επεισοδίων από ακραία στοιχεία γεγονός που ανησυχεί τις ελληνικές αλλά και τις αλβανικές αρχές.Στην Κακαβιά κατά τη διάρκεια ελέγχου έγιναν τέσσερις προσαγωγές ατόμων καθώς βρέθηκαν στις αποσκευές τους μάσκες και κουκούλες. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα έχουν γίνει τρεις συλλήψεις ενώ 13 άτομα επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί έκκληση για αυτοσυγκράτηση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κατσίφα από το ΥΠΕΞ και Προστασίας του Πολίτη καθώς η ελληνική αστυνομία εμφανίζεται προβληματισμένη από την κινητοποίηση “ακραίων στοιχείων” στο διαδίκτυο.

altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ