Θρήνος στον Αποκόρωνα για τον θάνατο του 52χρονου – Ήταν ή δεν ήταν εργατικό δυστύχημα;

θρήνος-στον-αποκόρωνα-για-τον-θάνατο-τ-1069529

Με φρικτό τρόπο έχασε τη ζωή του την Τρίτη 52χρονος Χανιώτης, πατέρας τριών παιδιών με καταγωγή από τον Βάμο (δείτε ΕΔΩ) και το βασικό ερώτημα που εγείρεται τις τελευταίες ώρες είναι αν πρόκειται ή όχι για εργατικό δυστύχημα και ποιος, ενδεχομένως, να φέρει ευθύνη για την τραγωδία αυτή.

Είναι γνωστό ότι ο εκλιπών συμμετείχε στη δακοκτονία.

Η δακοκτονία στο νησί είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης, ανατίθεται όμως σε διάφορους εργολάβους. Στην περίπτωση του Αποκόρωνα, το έργο έχει αναλάβει η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Αποκορώνου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα ορίζεται ένας επικεφαλής που στη συνέχεια επιλέγει εργάτες, οι οποίοι και διεξάγουν τη δακοκτονία, αμειβόμενοι με μεροκάματο. Ένας τέτοιος εργάτης φέρεται να ήταν και ο 52χρονος.

Οι πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη το μοιραίο, συγκλίνουν στο ότι το ρούχο που φορούσε ο εργαζόμενος, μπλέχτηκε με κάποιον τρόπο είτε στον άξονα του μηχανήματος που δίνει πίεση στο ψεκαστικό, είτε στον ιμάντα του τρακτέρ και τράβηξε τον ίδιο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα που δεν του επέτρεψαν να κρατηθεί στη ζωή.

Σε εποκοινωνία με το zarpanews.gr, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υποστήριξε ότι το δυστύχημα δεν φαίνεται να σημειώθηκε εν ώρα εργασίας.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ήρθε αντίλογος. Σύμφωνα με τον Αλέκο Μαρινάκη, περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, με τον οποίο επικοινώνησε το zarpanews.gr, το δυστύχημα φέρεται να έγινε εν ώρα εργασίας, ενώ ο ίδιος επισήμανε ακόμα πως δεν υπάρχουν επόπτες που θα έπρεπε να επιβλέπουν τους ψεκασμούς, ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Μάλιστα, το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή, ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο.

Στο μεταξύ, στο πένθος έχει βυθιστεί ο Βάμος εξαιτίας της τραγωδίας. Ο εκλιπών, ο οποίος αφήνει πίσω του τρία παιδιά, περιγράφεται ως βιοπαλαιστής, που προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο για την οικογένειά του.

Ήταν επίσης εποχικός πυροσβέστης.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Θρήνος στον Αποκόρωνα για τον θάνατο του 52χρονου – Ήταν ή δεν ήταν εργατικό δυστύχημα;

  1. ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ , ΑΙΣΧΡΟΙ ………. Το δυστύχημα έγινε εν ώρα εργασίας, ναι ή οχι ; Ο ΚΑΚΑΟΜΟΙΡΗΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟς ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Ή ΟΧΙ ; ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ . ΓΙΑ ΧΟΜΠΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ; ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΕΘΕΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ . ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ . ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑ 3 ! ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΟΡΦΑΝΑ , ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΚΟΥ… ΦΑΙΝΕΤΑΙ… ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΓΕΛΟΙΟΙ Ε, ΓΕΛΟΙΟΙ

  2. Ασε Δήμαρχε Αποκόρωνα ο ανθρωπος σκοτώθηκε στον ύπνο του που ειχε και το τρακτέρ δίπλα του στην κρεβατοκάμαρα. Δεν ντρεπεστε λίγο! Η σύμβαση του στον αερα να σας τρέξουν στα δικαστήρια! Μπαγκλαντές και βάλε!!!

  3. Ο λαλιστατος κύριος Κουκιανακης ο πρωταθλητής των φωτογραφιών και των ανακοινώσεων που είναι τώρα?

    Που εξαφανίσθηκε?
    Γιατί δεν παίρνει θέση για το θέμα?

  4. ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    ΡΕ ΚΟΥΚΙΑΝΕ ΧΑΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook