Θρήνος στην Κρήτη: Πέθανε ο Μανώλης Βουργάκης – Ήταν καρδιακός φίλος του Νίκου Ξυλούρη

θρήνος-στην-κρήτη-πέθανε-ο-μανώλης-βου-1423345

Ένας από τους πιο αγαπημένους ανθρώπους της Κρήτης, ο Μανώλης Βουργάκης, ένας από τους πρώτους οδοντοτεχνίτες και καρδιακός φίλος του Νίκου Ξυλούρη, έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θρήνο στους οικείους του αλλά και σε όλη την Κρήτη καθώς ήταν πολύ αγαπητός σε όλο το νησί.

Αγαπούσε την μουσική και ήταν γνωστός για τις στενές σχέσεις του με ανθρώπους της τέχνης και δη της κρητικής μουσικής, όπως ο Νίκος Ξυλούρης, ο Βασιλής Σκουλάς, ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Γιάννη Ρίτσος.

Ο Νίκος Ξυλούρης ζητούσε πάντοτε την γνώμη του Μανώλη Βουργάκη για τις μαντινάδες και τον συμβουλεύονταν καιενώ ο Μανώλης Βουργάκης είχε σταματήσει να συναναστρέφεται με την κρητική μουσική και τους καλλιτέχνες μετά την φυγή του Νίκου Ξυλούρη, όταν μετά από δυο χρόνια επισκέφθηκε ένα μαγαζί στο οποίο τραγουδούσε ο Βασίλης Σκουλάς.

Τότε, βλέποντάς τον ο Κρητικός καλλιτέχνης, φέρεται να του είπε: “Δεν θέλω να με εκτιμήσεις ως μουσικό σαν τον Νίκο Ξυλούρη, αλλά σαν άνθρωπο”, μια συζήτηση που σηματοδότησε μια φιλία ζωής.

Ο Μανώλης Βουργάκης είχε βοηθήσει και τον Γιάννη Χαρούλη στα πρώτα του βήματα στην Αθήνα, με τον δημοφιλή καλλιτέχνη να επισκέπτεται αύριο το νησί της Κρήτης για την κηδεία του καρδιακού του φίλου.

Η κηδεία του Μανώλη Βουργάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου, στη Κάτω Σύμη Ηρακλείου.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook