Θρίλερ με τους δύο ψαράδες για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

θρίλερ-με-τους-δύο-ψαράδες-για-τον-θάνα-1459745

Με κομμένη την ανάσα περίμεναν μέχρι αργά χθες το απόγευμα την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα προφυλακιστούν ή όχι οι δύο ψαράδες που διώκονται για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στις 24 Ιανουαρίου 2021 σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ερέτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, αρνήθηκαν την κατηγορία ότι προσέγγισαν με το αλιευτικό τους σκάφος το φουσκωτό του 78χρονου πολιτικού, προκαλώντας την πτώση και τον θάνατό του.

Όπως ισχυρίστηκαν, την επίμαχη ημέρα δεν πήγαν για δουλειά με το ψαροκάικό τους, αλλά ήταν στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους. Μάλιστα, ζήτησαν να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, τα οποία θα επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό τους.

Επίσης, προσκόμισαν φωτογραφίες από drone που δείχνουν πως το αλιευτικό τους σκάφος ήταν δεμένο στο λιμάνι την επίμαχη ημέρα και ώρα. Ο ένας από τους δύο ψαράδες ανέφερε σχετικά σε πρόσφατες δηλώσεις του:

«Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24 Ιανουαρίου ήμασταν σπίτι με τις οικογένειές μας. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στη θάλασσα… Τώρα, πώς μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον Σ. Βαλυράκη με το κοντάρι; Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε, εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι» υποστήριξε.

Aντίθετα, η οικογένεια Βαλυράκη καταγγέλλει πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ως γνωστόν, αυτόπτης μάρτυρας φέρεται ότι αναγνωρίζει τους δύο κατηγορούμενους ψαράδες που φέρεται ότι είχαν φραστικό επεισόδιο με τον πρώην υπουργό και στη συνέχεια ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με ένα κοντάρι. Ο 78χρονος πολιτικός έπεσε από το φουσκωτό του στη θάλασσα και τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.

«Περιμένουμε να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την κατηγορία» δήλωσε ο ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης.

Αντίθετη είναι η άποψη του συνηγόρου υπεράσπισης των αλιέων Δημήτρη Καρβέλη.

«Εκτιμώ ότι η υπόθεση θα τεθεί ξανά στο αρχείο» υποστήριξε λίγες ώρες πριν οι εντολείς του μπουν το ανακριτικό γραφείο για να απολογηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ψαράδες επρόκειτο να απολογηθούν στις 24 Μαΐου, αλλά έλαβαν προθεσμία, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης τους Δημήτρης Καρβέλης αποκάλυψε ότι υπήρχε εμπλοκή άλλου σκάφους στην υπόθεση.

«Υπάρχει ένα σκάφος το οποίο εμπλέκεται, το οποίο πλησιάζει το σκάφος του Βαλυράκη. Ανήκει σε άλλον και μάρτυρες που έδωσαν στον ανακριτή συμπληρωματικές καταθέσεις επιβεβαιώνουν αυτήν την υποψία που έχουμε. Έχουμε εντοπίσει αυτό το σκάφος και είναι θέμα του ανακριτή να μας βοηθήσει να αποδείξουμε ότι το σκάφος αυτό που πλησίασε το σκάφος του Βαλυράκη δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας.

Και σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν δύο μάρτυρες οι οποίοι βεβαιώνουν την ύπαρξη αυτού του σκάφους» είχε δηλώσει ο κ. Καρβέλης. Τα στοιχεία για την ταυτότητα του συγκεκριμένου σκάφους παραδόθηκαν χθες στον ανακριτή, κατά τη διαδικασία των απολογιών των εντολέων του.

espressonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook