Θρίλερ με τους 8 Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Κρήτη – Οι ενέργειες των ελληνικών Αρχών

θρίλερ-με-τους-8-τούρκους-που-ζητούν-άσυ-1270775

«Έφυγε» από το Λιμενικό η διαχείριση της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων, οι οποίοι έφτασαν με ιστιοφόρο το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη και εκεί εξέπεμψαν σήμα SOS. Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και λίγες ώρες με το ζήτημα αυτό ασχολείται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Και οι οκτώ -όπως αναμενόταν- φέρονται να εξέφρασαν τη βούληση να λάβουν άσυλο στη χώρα μας, ενώ έχουν συλληφθεί και κρατούνται για διοικητική απέλαση.

Με βάση ασφαλείς πηγές, άλλοι δήλωσαν στρατιωτικοί εν αποστρατεία, άλλος συνταξιούχος λιμενικός, άλλος ηλεκτρολόγος μηχανικός και άλλος αξιωματικός της τουρκικής αστυνομίας. Η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μετά την αίτηση ασύλου να ασχοληθεί με αυτήν η Υπηρεσία Ασύλου.

Σύμφωνα με το OPEN, για την ώρα η άφιξη των οκτώ Τούρκων δε θυμίζει την παλαιότερη υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι προσγειώθηκαν στη χώρα μας το 2016, λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και ζήτησαν άσυλο.  Η Άγκυρα – μέχρι στιγμής δεν έχει ενοχλήσει την Αθήνα και δεν έχει ζητήσει να παραδοθούν πίσω οι αιτούντες άσυλο.

 Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook