Θρίλερ με το γηροκομείο στα Χανιά: Στο «μικροσκόπιο» τραπεζικοί λογαριασμοί και δωρεές

θρίλερ-με-το-γηροκομείο-στα-χανιά-στο-1212249

Τρία χρόνια πίσω γυρνούν οι έρευνες της Αστυνομίας για να δουν τι συνέβαινε στον οίκο ευγηρίας των Χανίων καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ψάχνονται άλλοι 9 θάνατοι που κατεγράφησαν στο 2021 στην Αγία Σκέπη.

Την ίδια ώρα δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ηλικιωμένων που έφυγαν από τη ζωή από το 2017 μέχρι και το 2020. Μέσα από τις 20 καταθέσεις πρώην και νυν εργαζομένων του γηροκομείου, τις 12 καταγγελίες οικογενειών τροφίμων οι αναλυτές της Ασφάλειας αναζητούν την άκρη του νήματος για τη λύση του μυστηρίου των δεκάδων θανάτων στην Αγία Σκέπη.

Άρση τραπεζικού απορρήτου

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει η διαδικασία άρσης του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν αποσπαστεί παράνομα περιουσιακά στοιχεία, κινητή και ακίνητη περιουσία τροφίμων της μονάδας. Εξετάζεται δε, το ενδεχόμενο κάποιοι από τους ηλικιωμένους να μην είχαν κληρονόμους και ο θάνατος τους να προέκυψε από ενέργειες που δεν δικαιολογούνται.

Η ροή του χρήματος, ακόμη και κάποιες συμβολαιογραφικές πράξεις ίσως δείξουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις θανάτων κάτι περίεργο είχε συμβεί. Οι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμη αμφισβητούμενες δωρεές που έγιναν σε ανύποπτο χρόνο χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι που να οδηγεί σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην συγκεκριμένη μονάδα υπήρχε μια πρωτοφανής ομερτά που μάλιστα λόγω και του κορωνοιού είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις. Ουσιαστικά απαγορευόταν κάθε επισκεπτήριο των οικογενειών των ηλικιωμένων.
Ήθελαν, λένε οι αστυνομικοί, με τον τρόπο αυτό να αποκόψουν κάθε επικοινωνία και επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους.

Τις επόμενες ημέρες ίσως προχωρήσουν και σε νέες εκταφές θανόντων για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου ενώ τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική που έγινε στους ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια της μεγάλης εφόδου τα ξημερώματα της 22ας Μαρτίου θα φωτίσουν περισσότερο την υπόθεση.

protothema.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook