Θρίλερ με την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο

θρίλερ-με-την-κατάληψη-των-δύο-ελληνικ-1454521

Κορυφώνεται η αγωνία για τα πληρώματα του Delta Poseidon και του Prudent Warrior, των ελληνικών τάνκερ δηλαδή που έχουν καταληφθεί από ένοπλους Ιρανούς στον Περσικό Κόλπο.

Κάλεσμα προς την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα εμπλεκόμενα διεθνή fora, να προβούν επειγόντως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι ναυτικοί των δύο πλοίων που καταλήφθηκαν στον Περσικό Κόλπο από τις ιρανικές δυνάμεις, απηύθυνε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

«Ανεξάρτητα από την όποια επικαλούμενη αιτιολογία η κατάληψη εμπορικών πλοίων και η ομηρία πληρωμάτων αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη για τη διεθνή ναυσιπλοΐα, τα πληρώματα και το διεθνές εμπόριο», τονίζει η ΠΝΟ.

Παράλληλα καταδικάζει την βίαιη κατάληψη των δύο Ελληνόκτητων και υπό Ελληνική σημαία δεξαμενοπλοίων.

Το χρονικό της επίθεσης από Ιρανούς ενόπλους

Αγωνία επικρατεί στις ελληνικές Aρχές για την «επιδρομή» ενόπλων του Ιράν σε δύο ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Lloyd’s List, υπήρξε επέμβαση Ιρανών σε δύο ελληνόκτητα τάνκερ και συγκεκριμένα στο Delta Poseidon και το Prudent Warrior.

Μεταξύ των πληρωμάτων, που αιχμαλωτίστηκαν, βρίσκονται 9 Έλληνες ναυτικοί.

Οι ενδείξεις αναφέρουν ότι πρόκειται για αντίποινα στο ρωσικό πλοίο το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο και το οποίο κατασχέθηκε στην Κάρυστο, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα από την ΕΕ.

Λίγο μετά το συμβάν, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε διάβημα στον Ιρανό πρέσβη.

 

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ καταγγέλλει την επιδρομή στα δύο ελληνόκτητα τάνκερ και την αιχμαλωσία των πληρωμάτων τους, κάνοντας λόγο για «πειρατεία», ενώ προειδοποιεί με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τις σχέσεις Τεχεράνης – Αθήνας.

 

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης IRGC ανακοίνωσε ότι: «Σήμερα (Παρασκευή) το Πολεμικό Ναυτικό του IRGC κατέλαβε δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα λόγω παραβιάσεων στα γαλάζια νερά του Περσικού Κόλπου».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Mayadin που επικαλείται την ακτοφυλακή, η ιρανική ακτοφυλακή ότι κατέσχεσε δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια και ανοιχτά των ακτών Bandar Lengeh και Assaluyeh. Όπως μεταδίδουν ιρανικά μέσα οι ιρανικές δυνάμεις άφησαν τα πλοία να φορτώσουν και μετά τα κατάσχεσαν.

2 thoughts on “Θρίλερ με την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο

  1. Δεν είδα καμία αναφορά στα ελληνικά μέσα για την κατάσχεση του Ιρανικού πλοίου μόνο για την Ποσπιριγκου μας λένε. Καλά πήγαμε να σταματήσουμε το Ιρανικό πλοίο και οι άλλοι σαν κλεφτοκοτάδες πήγαν να κλέψουν το πετρέλαιο. Ποσο ξεφτίλες είμαστε ποσο τσιράκια. Τώρα θα ανοίξουμε μέτωπο και με το Ιράν; Δεν μας φτάνει η Ρωσία;

  2. Να υπογραμμίσω ότι κυριολεκτικά κρεμόμαστε από τα « τέτοια « των Ιρανών για πετρέλαιο ! Έτσι και μας κάνουν εμπάρκο τότε η τιμή του λίτρου θα περάσει τα 5 ευρώ ! Μάλλον εκεί το πάνε με ς είδος να έχουν μόνο οι περιούσιοι του Θεού Έλληνες λαμόγια αυτοκίνητα και η πλεμπα να γυρίσει στα γαϊδουράκια !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook