Θρίλερ με πλοίο νοτιοδυτικά της Κρήτης – Μεταφέρει όπλα στη Λιβύη συνοδεία τουρκικών πολεμικών

Τρεις τουρκικές φρεγάτες συνοδεύουν το φορτηγό πλοίο Cirkin σημαίας Τανζανίας το οποίο κινείται νοτιοδυτικά της Κρήτης με κατεύθυνση λιμάνι της Λιβύης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες που συντονίζουν την επιχείρηση Irini έχουν την πληροφορία ότι το φορτηγό πλοίο που συνοδεύεται από τρια τουρκικά πολεμικά μεταφέρει στρατιωτικό υλικό (όπλα, πυρομαχικά και άλλα είδη) στη Λιβύη.

Δείτε χάρτη με το στίγμα του φορτηγού πλοίου Cirkin στις 10:15 το πρωί της Τετάρτης

Με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα Τετάρτη, ο Ιταλός διοικήτης της ευρωπαϊκής επιχειρησιακής δύναμης έδωσε εντολή στην ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» που πλέει ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη να προσεγγίσει το ύποπτο πλοίο.

Περίπου στις 6 το πρωί της Τετάρτης απονηώθηκε το ελικόπτερο Sikorsky S-70B το οποίο πέταξε πάνω από το ύποπτο φόρτηγο πλοίο και ζήτησε να κάνει έλεγχο επί τη βάσει της εντολής που έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της επιχειρήσης Irini που έχει ως βασικό σκοπό την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη – όπως προβλέπεται από απόφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας – που αποσκοπούν στον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης στη Λιβύη.

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου δεν απάντησαν στις επανειλλημένες εκκλήσεις των χειριστών του ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Λίγη ώρα μετά ένα από τα τρία τουρκικά πολεμικά πλοία απάντησε στο αίτημα για πραγματοποίηση συναινετικής νηοψίας, ότι το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Με τον τρόπο αυτό οι Τούρκοι αρνήθηκαν τον έλεγχο του φορτίου το οποιο μεταφέρει το πλοίο Cirkin παραδεχόμενοι εμμέσως τι μπορεί να περιλαμβάνεται σε αυτό.

Έπειτα από νεώτερες πληροφορίες του Ιταλού επιχειρησιακού διοικητή της επιχείρησης Irini η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σπέτσαι» παρακολουθεί διακριτικά την πορεία του φορτηγού πλοίου Cirkin που προσεγγίζει προς τις ακτές της Λιβύης συνοδεύομενο από τρία τουρκικά πολεμικά πλοία.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο για μια άλλη φορά που αντέδρασε η Ευρώπη και η Ελλάδα με πυγμή. Κάθονται και βλέπουν να αλωνιζουν τα Μογγολία. Α ξέχασα. Τα πήρε ο αέρας.

  2. Είναι τα όπλα που αγόρασαν από την Γερμανία. Γιαυτό κάνουν τα στραβά μάτια και καθυστερούν την εκεχειρία για να ξεμπαζώσουν οι Τούρκοι τις αγορές τους. Και τα μέσα αναφέρουν επιχείρηση IRINI και πράσινα άλογα….Μια ζωή ο ίδιος σανός

    • Να προσέχουν βέβαια πάνω στις φρεγάτες των “συμμάχων” μην σκίσουν τα καλσόν από τον πολύ αποκλεισμό των Τούρκων. Ου να χαθούν οι υποκριτές

  3. Δηλαδή απλά τώρα συνοδεύουν το πλοίο με τα πολεμοφόδια για Λιβύη εκτός απο τις Τουρκικές φρεγάτες και η Ελληνο-Ιταλική ακτοπλοΐα! !! Πρόκειται περί “μεγάλης”αντίστασης όντως!!!!

  4. Έστειλαν οι Ιταλοί ελληνικό ελικόπτερο για επιθεώρηση, ωστόσο μόλις τους σφύριξαν ότι κουβαλάει τουρκικά όπλα τα οποία αγοράστηκαν από τη Γερμανία πήραν γραμμή να κάνουν τουμπεκί. Ευρωπαικό ιδεώδες. Αι στο διάολο βρωμόρατσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ