Θριάμβευσε η ελληνική συμμετοχή στον αγώνα άρσης βρών στην Βαλένθια – Στην πρώτη θέση η Μαρία Καρδαρά

θριάμβευσε-η-ελληνική-συμμετοχή-στον-1530900

Ένας διαφορετικός αγώνας άρσης βαρών έγινε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στην Βαλένθια της Ισπανίας, αποκλειστικά για γυναίκες και με καταλυτική συμμετοχή από τα Χανιά.

Ο διεθνής αυτός αγώνας ονομαζόταν VALENCIA WOMEN GRAN PRIX και οι αθλήτριες αγωνίζονταν όλες μεταξύ τους ανεξαρτήτως κατηγορίας βάρους, αλλά κερδίζοντας βαθμούς βάσει της κοινώς αποδεκτής κλίμακας Sinclair, που έχει δημιουργηθεί ακριβώς για να αξιολογεί μέσω μαθηματικού τύπου την επίδοση κάθε αθλητή ή αθλήτριας.

Προπονητής ήταν ο Γιώργος Ταμπακάκης του Κύδωνα και συνοδός – μεταφραστής το μέλος της ομοσπονδίας άρσης βαρών και μόνιμος κάτοικος Χανίων, Γιάννης Γέροντας.

Στον αγωνιστικό τομέα η ελληνική ομάδα θριάμβευσε τόσο στο ομαδικό, 1η θέση, όσο και στην απονομή καλύτερης αθλήτριας αφού η Μαρία Καρδαρά πήρε την 1η θέση και με ρεκόρ αγώνων!

Αναλυτικά οι συμμετοχές και οι επιδόσεις σε αρασέ και επολέ ζετέ:

-Καρδαρά Μαρία 90-105

-Λιονή Χρυσή 64-87

-Μπογά Άννα 67-80

-Μοναχού Μαίρη 65-78

-Γιαλαμαράκη Κατερίνα 46-64

-Στρούμπου Άννα 38-48

Η μετακίνηση από την Αθήνα καλύφθηκε από την ΕΟΑΒ, η διαμονή – διατροφή από τον τοπικό δήμο , ενόψει και μελλοντικών ανταλλαγών που θα γίνουν με Ισπανούς αθλητές, ενώ και από τα Χανιά η ΑΝΕΚ διέθεσε εισιτήρια με έκπτωση.

Επόμενες διοργανώσεις εντός Ελλάδας είναι οι προκριματικοί αγώνες και έπειτα το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών και νέων, στις αρχές Νοεμβρίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook