Θρασύτατες δηλώσεις Ερντογάν για το προσφυγικό: Σώσαμε 41.000 ανθρώπους τους οποίους η Ελλάδα άφηνε να πεθάνουν στο Αιγαίο

θρασύτατες-δηλώσεις-ερντογάν-για-το-π-1478784

Νέα σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα για το προσφυγικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τελετή Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος, στην Άγκυρα.

“Με τις εξαιρετικές προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σώσει τις ζωές 41.000 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, των οποίων οι βάρκες βυθίστηκαν και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν”, είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Επιπλέον, απαντώντας και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε: “Όπως συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια, έτσι και σήμερα, τους αφήνουμε με τους επιφανειακούς ισχυρισμούς τους και κάνουμε τη δουλειά μας. Κανείς δεν κατακρίνει ότι υπάρχουν 10-15 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Όταν, όμως, συμβαίνει το παραμικρό, λένε “στοχοποιούν την Ελλάδα”. Όποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματα της αμυντικής μας βιομηχανίας, παρά το γεγονός ότι βλέπει όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη διορατικότητα του”.

Σύμβολο των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο το “Abdulhamid Han”

Νωρίτερα, σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο πλοίο γεωτρήσεων “Abdulhamid Han”, κατά την ομιλία του μετά την τρίωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Στις 9 Αυγούστου, κατευοδώσαμε από το Τασουτζού της Μερσίνας στο Γκαζίπασά στα ανοιχτά της Αττάλειας, το πλοίο μας, το Αμπντουλχαμίτ Χαν, το οποίο αποτελεί ένα από τα απτά παραδείγματα του σημείου πού έχουμε φτάσει ως χώρα, διαθέτοντας έναν πρωτοπόρο στον κόσμο στόλο γεωτρύπανων. Αυτό το γεωτρύπανο, το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας ανταμείψει με εξίσου καλά νέα, όπως και τα 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που ανακαλύψαμε στη Μαύρη Θάλασσα, είναι επίσης το σύμβολο της θέλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο».

57 παραβιάσεις και μία εμπλοκή με F-16 στο Αιγαίο

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα (22.08.2022), συνολικά 57 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 10 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, τρία ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και ένα μεμονωμένο μαχητικό πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 6 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχε και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ένα CN-235. Από τα μαχητικά αεροσκάφη τα πέντε ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκε μία εμπλοκή. Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook