Θρασύδειλοι «Μακεδονομάχοι»

θρασύδειλοι-μακεδονομάχοι-775028

Δεν είναι νέο το φαινόμενο των σποραδικών μαθητικών καταλήψεων κάθε χρόνο στις αρχές Δεκεμβρίου με ποικίλες αφορμές και συνθήματα. Πολλές χρονιές, μάλιστα, δεν είναι σαφή ούτε ο ακριβής λόγος των κινητοποιήσεων ούτε η οργανωτική δομή τους. Αυτή, όμως, τη φορά, δύσκολα κρύβονται εκείνοι που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους μαθητές και τα «εθνικά θέματα» για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοτεινές σκοπιμότητες.

Η χθεσινή καταγγελία του υπουργού Παιδείας ήταν σαφής. Ο κ. Γαβρόγλου κατηγόρησε ευθέως τη Χρυσή Αυγή ότι προσπαθεί να διοχετεύσει το εθνικιστικό δηλητήριό της σε μαθητές και σε σχολεία, καλώντας «απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Είναι φανερό ότι ύστερα από όσα έχουν αποκαλυφθεί για την εγκληματική δραστηριότητά τους κατά τη διεξαγωγή της δίκης τους, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία σημαντικής μερίδας των πολιτών για τα λεγόμενα «εθνικά θέματα».

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή της αποτόλμησε η οργάνωση του Μιχαλολιάκου τον Δεκέμβριο του 1992, συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό. Αμέσως μετά τη λήξη εκείνου του συλλαλητηρίου φρόντισε να επιτεθεί σε πανεπιστημιακούς και νεολαιίστικους χώρους και να τραυματίσει νέους φοιτητές, στο όνομα και πάλι της Μακεδονίας.

Αλλά δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή. Από κοντά και οι γνωστοί «ακροκεντρώοι» με επικεφαλής τον απαραίτητο Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος τώρα συγκλονίζεται από τους μαθητές και εύχεται «ντόμινο» καταλήψεων. Αλλά ο κ. αντιπρόεδρος θεωρούσε εθνικά επικίνδυνους τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Πάντως είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς εκείνους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την «ανομία» στους εκπαιδευτικούς χώρους, να θριαμβολογούν για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής σε μερικά σχολεία.

Απέναντί τους θα βρουν το δημοκρατικό κίνημα, το οποίο δεν θα επιτρέψει στο ναζιστικό μόρφωμα να ξαναβγεί από το περιθώριο. Οι αρχές του αντιφασισμού έχουν βαθιές ρίζες στο κίνημα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τα Τάγματα Εφόδου δεν θα διαβούν τις πύλες των σχολείων…

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook