Θράσος να κουνάει το δάχτυλο ο Μητσοτάκης, εκείνος «έπνιγε» τους πυροσβέστες στα χημικά

θράσος-να-κουνάει-το-δάχτυλο-ο-μητσοτά-1495184

Άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας»

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν πήρε κανένα μάθημα από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έκαναν στάχτη 1,3 εκατ.​ στρέμματα, αλλά φέτος τη στιγμή που συντελείται ξανά μια τεράστια οικολογική καταστροφή έχει το θράσος να κουνάει και το δάχτυλο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Έχει το θράσος να εγκαλεί την αντιπολίτευση που αναδεικνύει τις ανεπάρκειές τους – όταν μόλις πριν λίγο καιρό οι ίδιοι δήλωναν πανέτοιμοι – για έλλειψη σεβασμού προς τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στο πεδίο.

Ο ίδιος που έπνιγε τους πυροσβέστες στα χημικά και τους κατάβρεχε με τις αύρες, ο ίδιος που τους έχει αφήσει χωρίς καμία στήριξη με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ο ίδιος που τους έχει αφήσει χωρίς συντονισμό.

Μετά τις θριαμβολογίες πάνω στα καμένα της Πεντέλης, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση για να πετάξει από πάνω του την ευθύνη και για τη φετινή καταστροφή».

Σημειώνεται ότι στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη για τις ανεπάρκειες που του καταλογίστηκαν σε σχέση με τις πυρκαγιές και την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης και περιορισμού τους.

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε σε όσους άσκησαν κριτική με φράσεις όπως «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» και αναφορές σε «βαθιά προσβολή … στους πυροσβέστες στο πεδίο», παρότι η κυβέρνησή του συνεχίζει να προσλαμβάνει αθρόα αστυνομικούς οι οποίοι μεταξύ άλλων έχουν πολλάκις αντιμετωπίσει με δακρυγόνα τους πυροσβέστες που διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις και αύξηση προσωπικού και μέσων…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook