Θόρυβοι σε περιοχές των Χανίων ανησυχούν τους κατοίκους – Τι γνωρίζουμε ως τώρα

θόρυβοι-σε-περιοχές-των-χανίων-ανησυχ-1167588

Πολλαπλές αναφορές για έντονους θορύβους σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Χανίων κάνουν κάτοικοι. Από την αρχή της εβδομάδας οι πληροφορίες έρχονται από διάφορα σημεία και συγκλινουν στο ότι υπόκωφοι ήχοι ακούγονται, χωρίς να είναι εμφανές από που προέρχονται.

Μεταξύ άλλων, βοή έχει ακουστεί στο Μόδι του δήμου Πλατανιά, υπόκωφοι θόρυβοι έχουν ακουστεί στον Γαλατά και την Αγία Μαρίνα του Δήμου Χανίων αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές του κόλπου Κισσάμου και αλλού.

Από την άλλη, ξανά σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη, τη Δευτέρα δύο μαχητικά F-16 είχαν πετάξει σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από την παραλία στα Φαλάσαρνα, πράγμα που προκάλεσε εντονότατο θόρυβο στην περιοχή. Στα Χανιά, καθημερινά ακούγονταν μαχητικά αεροσκάφη που απογειώνονταν από το Ακρωτήρι.

Πρέπει να επισημανθεί επίσης, ότι από το Πεδίο Βολής Κρήτης είχε δεσμευτεί περιοχή στη θάλασσα βόρεια του νησιού από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και με εναλλακτικές ως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου για βολές σε όλη τη διάρκεια της μέρας και είχε εκδοθεί σχετική προειδοποίηση (δείτε ΕΔΩ).

Αν και δεν είναι κατανοητό προς το παρόν αν οι βολές και οι θόρυβοι που αναφέρουν οι πολίτες έχουν κάποια σχέση, το γεγονός ότι ακούγονται στα βόρεια παράλια και τις ίδιες μέρες που είχαν προαναγγελθεί βολές, ίσως υποδεικνύουν κάποιον συσχετισμό.

zarpanews.gr

One thought on “Θόρυβοι σε περιοχές των Χανίων ανησυχούν τους κατοίκους – Τι γνωρίζουμε ως τώρα

  1. Πριν από λίγο στον Ταυρωνίτη είχαμε πολύ δυνατή βοή και τρανταγμα των σπιτιών (Χ2). Οι υπερπτήσεις πολεμικών Α/Φ είναι συχνές αλλά ήχος συνοδευόμενος από βοή δεν έχει σημειωθεί ξανά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook