Thomas Cook: Επέστρεψαν οι πρώτοι στη Βρετανία – Απίστευτες σκηνές… πανηγυρισμών | Photo

thomas-cook-επέστρεψαν-οι-πρώτοι-στη-βρετανία-927299

Η χρεοκοπία της Thomas Cook όχι μόνο άφησε σχεδόν 150.000 Βρετανούς τουρίστες εγκλωβισμένους στους προορισμούς που είχαν επιλέξει για τις διακοπές τους, αλλά έγινε η αιτία να ξεκινήσει η μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού εν καιρώ ειρήνης.

Ήδη, οι πρώτοι ταξιδιώτες της αρχαιότερης ταξιδιωτικής εταιρίας, κατάφεραν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη. Συνολικά 14.700 άνθρωποι επιβιβάστηκαν χθες Δευτέρα (24.09.2019), λίγες ώρες μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook, σε έκτακτες πτήσεις με προορισμό τη Βρετανία.

Οι εικόνες από την πίστα στο αεροδρόμιο Νταλαμάν στην Τουρκία είναι… χαρακτηριστικές του τι έζησαν οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες. Ένα Airbus Α380 έφτασε στο τουρκικό αεροδρόμιο για να τους παραλάβει. Και καθώς κατευθύνονταν για την επιβίβαση, πολλοί άρχισαν να πανηγυρίζουν γιατί ο Γολγοθάς τους τελείωνε.

Κι αν εκείνοι επέστρεψαν, δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλους 135.300 ταξιδιώτες. Εκείνοι ακόμα… περιμένουν και αναμένεται να καταφέρουν να γυρίσουν στη Βρετανία κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες 13 μέρες, όπως ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών της Βρετανίας.

«Με 13 ημέρες να απομένουν και σχεδόν 135.300 επιβάτες να χρειάζεται να φέρουμε πίσω στη Βρετανία, εργαζόμαστε αδιάκοπα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την βιομηχανία των αερομεταφορών, για να φτιάξουμε το πρόγραμμα των πτήσεων αφότου ο Thomas Cook σταμάτησε τις συναλλαγές«, ανέφερε η ανακοίνωση από με την ρυθμιστική αρχή.

Περισσότεροι από 14.700 άνθρωποι επέστρεψαν χθες στη Βρετανία με 64 πτήσεις.

Άλλες 74 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα με τις οποίες θα επιστρέψουν 16.500 άνθρωποι, ενώ προγραμματίζονται ακόμη περισσότερες από 1.000 πτήσεις.

«Ένας επαναπατρισμός αυτής της φύσης και του μεγέθους είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς θα υπάρξει κάποια δυσκολία και αναστάτωση για τους πελάτες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελαχιστοποιήσουμε καθώς συνεχίζεται η επιχείρησή μας αυτή«, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μοριάρτι, επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, οπότε θα τους φέρουμε πίσω στη Βρετανία την ημερομηνία που προγραμματιζόταν αρχικά να αναχωρήσουν, ή πολύ σύντομα έπειτα από αυτήν», πρόσθεσε.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook