Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο – Πέθανε ο Κώστας Τσαούσης

θλίψη-στον-δημοσιογραφικό-κόσμο-πέθ-1446355

Θλίψη στο δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου Κώστα Τσαούση. Ο δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών και η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη τους συνεργάτες και τους οικείους του.

Με μεγάλη διαδρομή σε πολλά μέσα, ο Κώστας Τσαούσης έγραψε ιστορία στο οικονομικό ρεπορτάζ και στη δημοσιογραφία.

«Με πολύ μεγάλη παιδεία, αλλά και διαρκή επιθυμία να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Με μια αντίληψη για το ρεπορτάζ που υπερέβαινε την απλή καταγραφή των γεγονότων και με ένα ενδιαφέρον για την οικονομία που αποκάλυπτε μια βαθύτερη αγωνία για το μέλλον αυτής της χώρας. Με μια ειλικρινή πίστη στη δυνατότητά της να δημιουργεί και να καινοτομεί, υπήρξε για όλες και για όλους μας πραγματικός δάσκαλος.

Ήταν μεγάλη τιμή που το τελευταίο διάστημα συνεργαζόταν μαζί μας και το εγχείρημα του ΟΤ δεν θα είχε στηθεί χωρίς τη δική του δημιουργικότητα και ενεργητικότητα. Είχε πάρα πολλά να δώσει ακόμη και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμη πιο μεγάλο. Εμείς θα κρατήσουμε όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί του σε δημοσιογραφικά γραφεία και σαν τελευταία εικόνα τη χαρά που έδειχνε όταν καταφέραμε να κάνουμε το ΟΤ FORUM. Καλό ταξίδι Κώστα» ήταν το αντίο του In στον συνεργάτη του.

Ποιος ήταν ο Κώστας Τσαούσης

Ο Κώστας Τσαούσης ήταν δημοσιογράφος με μακρά πορεία σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, sites και8 τηλεοπτικές παραγωγές. Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρηγα, τον «Θούριο» στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ακολούθησε η Αυγή ( 1985) και η Καθημερινή (1987) – Την ίδια περίοδο, συνεργάσθηκε με το Κλικ (στα πρώτα 2-3 τεύχη) ενώ ήταν στην αρχική ομάδα του Αθήνα 9,84 ως οικονομικός συντάκτης με 2 εκπομπές (μια καθημερινή και μια εβδομαδιαία). Το ’90 πήγε στο εβδομαδιαίο τότε Βήμα και έμεινε εκεί ( στον ΔΟΛ) για 11 χρόνια.

Στο διάστημα αυτό πέραν όλων των άλλων ήταν και σύμβουλος έκδοσης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Το 2000 συνέπραξε στο εγχείρημα του Eco2day.gr. Απο το 2003 ήταν συνεργάτης της εκδοτικής επιχείρησης Η Καθημερινη.

Από το 2010 έως το 2019 συνεργάστηκα σε σταθερή βάση με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τα sites protothema.gr & newmoney.gr Συμμετείχε στην ομάδα που δούλεψε σε παραγωγές για την Nova και τον Cosmote TV – citylife , startup Ελλάδα .

Τα τελευταία χρόνια έγραφε για τα έντυπα και τα sites της Αλτερ Εγκο – Το Βήμα, Τα Νέα, in.gr

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook