Θλίψη στον δικηγορικό κόσμο των Χανίων – Σήμερα η κηδεία του Σπύρου Λιονάκη

θλίψη-στον-δικηγορικό-κόσμο-των-χανίω-894391

Θλίψη στην τοπική κοινωνία των Χανίων, σκόρπισε η είδηση του θανάτου του γνωστού δικηγόρου Σπύρου Λιονάκη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 68 ετών, μετά από πολύμηνη “μάχη” με τον καρκίνο.

Η κηδεία του Σπύρου Λιονάκη θα γίνει την Πέμπτη στις 4 μ.μ. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Χανίων και η ταφή θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Μουζουρά Ακρωτηρίου. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 2 μ.μ.

Ο Σπύρος Λιονάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1951 και εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων δικηγόρων, με μεγάλη συνεισφορά στον χώρο των γραμμάτων. Στην πολυετή του σταδιοδρομία, ξεχώρισε για το ήθος και την εργατικότητά του, με την πόρτα του γραφείο του να είναι πάντοτε ανοιχτή για τους έχοντες ανάγκη.

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, ήταν πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Άσκησε μαχόμενη δικηγορία στα πολιτικά, ποινικά και διοικητικά Δικαστήρια, όλων των βαθμίδων. Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το Ποινικό, το Αστικό και το Διοικητικό Δίκαιο και εξειδικεύτηκε σε θέματα Εκκλησιαστικού, Εμπραγμάτου, Οικογενειακού και Κληρονομικού Δικαίου, καθώς και σε υποθέσεις μισθωτικών διαφορών, τροχαίων ατυχημάτων κλπ.

Το 2008 μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, του απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Νομοφύλακος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Παράλληλα με τη Δικηγορία ανέπτυξε ποικίλη δραστηριότητα στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα των Χανίων, ενώ συχνές ήταν οι παρεμβάσεις του στον τοπικό Τύπο, με άρθρα του να κοσμούν και τις σελίδες των “Χανιώτικων νέων”.

Είχε εκλεγεί πολλές φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, ενώ διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Καποδιστριακού Δήμου Ακρωτηρίου επί μία τετραετία (2002-2006).

Το 2016 αναγορεύτηκε εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαθηματικό Σοφία Ζυμβραγουδάκη με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον δικηγόρο Γιάννη Λιονάκη, και τον δημοσιογράφο Νίκο Λιονάκη.

Ψήφισμα εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων το οποίο αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το άγγελμα του θανάτου του συναδέλφου, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω, έγκριτου μέλους του και διατελέσαντος επί έτη στο Διοικητικό Συμβούλιο, ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗ, συνήλθε σήμερα την 17/7/2019 και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1) Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

2) Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία.

3) Να εκφωνήσουν επικήδειο λόγο οι εκ των συναδέλφων Δικηγόρων κ. Μιχαήλ Βεργανελάκης και Δημήτρης Ποντικάκης.

4) Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων».

Το zarpanews.gr εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του γνωστού δικηγόρου στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook