Θλίψη στον ακαδημαϊκό κόσμο: Πέθανε Κρητικός ιστορικός και καθηγητής Πανεπιστημίου

θλίψη-στον-ακαδημαϊκό-κόσμο-πέθανε-κρ-852614

«Έφυγε» τη Δευτέρα από τη ζωή ο ιστορικός Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, μέλος και συνεργάτης της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί το 1935 στα Αμιρά της Βιάννου, και έχασε σε παιδική ηλικία κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τον πατέρα του και όλους τους άρρενες συγγενείς του, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Φιλολόγων.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (στο Τμήμα Φιλολογίας) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ, στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο της Γοττίγγης.

Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Συγκλητικός και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής, επί πολλά έτη, καθώς επίσης επίτιμος καθηγητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης και Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (2014 – 2017).Πολυγραφότατος, ο Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης δίδαξε σε πολλά ξένα Πανεπιστήμια και τιμήθηκε από την UNESCO.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 3 μ.μ. από το Νεκροταφείο Κηφισιάς.

Συλλυπητήριο μήνυμα Ηγουμενίδη

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει:

«Ο Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης υπήρξε μια ξεχωριστή μορφή των γραμμάτων και των τεχνών που θα θυμόμαστε πάντοτε για το ήθος και την ανεκτίμητη προσφορά του. Είναι ο ιστορικός και πανεπιστημιακός από την Βιάννο που «ταξίδεψε» τον ελληνικό πολιτισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Οι διαλέξεις του στα πιο απόμακρα σημεία του πλανήτη και η σημαντική του εργογραφία αποτελούν αναμφίβολα μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook