Θλίψη στην επιστημονική κοινότητα… Πέθανε αγαπητός Χανιώτης καθηγητής του Πολυτεχνείου

θλίψη-στην-επιστημονική-κοινότητα-π-864009

Θλίψη σκόρπισε στην επιστημονική κοινότητα – και των Χανίων – η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Χανιώτη ομότιμου καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Γιάννη Πρασιανάκη.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παλαιού Φαλήρου στον Πειραιά.

Ο Γιάννης Πρασιανάκης γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Κισσάμου το 1941 και ήταν ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένεια του και στην προαγωγή των επιστημών και της εκπαίδευσης για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής όλων μας. Πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες.

Ο πατέρας και ο παππούς του είχαν επίσης πρώτη προτεραιότητα την εκπαίδευση καθώς ήταν Δάσκαλοι στην περιοχή. Όλοι τους φώναζαν “Δάσκαλε”, και όχι με το μικρό τους όνομα.

Ποτέ δεν ξέχασε τα Χανιά και την πατρίδα Κρήτη και το έδειξε και έμπρακτα: Την περίοδο 1985-1988, δίδαξε ως πρώτος καθηγητής τα μαθήματα της Μηχανικής στο νεοϊδρυθέν τότε Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά, στη Σχολή Ορυκτών Πόρων, παρόλο που η βάση του και οικογένεια του ήταν στην Αθήνα, ενώ διοργάνωσε  και δυο διεθνή συνέδρια στα Χανιά με συμμετοχές από όλο τον κόσμο το 2003 και το 2007, με μεγάλη επιτυχία.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός  στην διεθνή επιστημονική κοινότητα αλλά μέχρι και στον τελευταίο προπτυχιακό φοιτητή (ως ομότιμος καθηγητής συνέχισε να συνεισφέρει στη διδασκαλία μεταπτυχιακών μαθημάτων). Το κυριότερο από όλα είναι ότι αποτελούσε ένα θετικό πρότυπο, κάτι που έχει πολλή ανάγκη η χώρα μας.

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης μη Καταστροφικών Ελέγχων Δρ. Αρτέμης Βαμβακούσης αποχαιρετά τον Γιάννη Πρασιανάκη:

«Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΛΕΜΚΕ,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο επί 22 χρόνια αγαπητός μας Πρόεδρος της ΕΛΕΜΚΕ και Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Ιωάννης Πρασιανάκης, άφησε την τελευταία του πνοή στο Δ.Σ. της 17/05/2019 στο ΕΜΠ, στις επάλξεις του συνεχιζόμενου αγώνα του, που μας καθοδηγούσε για την συνεχή αναβάθμιση της επιστημονικής μας κοινότητας στην χώρα μας και την αξιοπρεπή εκπροσώπησή της στην Ευρώπη και στο αντίστοιχο Διεθνές επιστημονικό περιβάλλον.

Κύριος αναγεννητής της επιστημονικής μας κοινότητας, το 1985 εισήγαγε τους Μη Καταστροφικούς Ελέγχους στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και το 1988 ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την ΕΛΕΜΚΕ, που αρχικά λειτουργούσε ως επαγγελματικό σωματείο. Την παρέλαβε, την εγκατέστησε στο ΕΜΠ, την ανέδειξε διεθνώς με τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών συνεδρίων στη χώρα μας.

Την προετοίμασε ώστε να λάβει διαπίστευση το 2005 από το ΕΣΥΔ για την πιστοποίηση προσωπικού ΜΚΕ μέσω 2 πιστοποιημένων από την ΕΛΕΜΚΕ εκπαιδευτικών-εξεταστικών κέντρων ΜΚΕ, τα οποία λειτουργούν έως σήμερα. Η ΕΛΕΜΚΕ τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης ως ένας ισχυρός επαγγελματικός – επιστημονικός εθνικός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέας ΜΚΕ. Η ιστορία της ΕΛΕΜΚΕ γράφει ήδη με χρυσά γράμματα το όνομα του αποθανόντος Προέδρου μας.»

Το zarpanews.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook