Θλίψη στα Χανιά: Πέθανε ο Κάρολος Καμπελόπουλος

Η τραγική είδηση του θανάτου ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου των Χανίων, σπορπίζει θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Ο σπουδαίος και πολυπράγμων καλλιτέχνης Κάρολος Καμπελόπουλος, εμπνευστής και του ομώνυμου “Μοναστηριού” στην οδό Νταλιάνη στα Χανιά, άφησε το βράδυ της Πέμπτης την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σε ηλικία 86 ετών.

Ο κορυφαίος κομμωτής που από τα χέρια του πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος, τα τελευταία χρόνια της ζωής του εγκαταστάθηκε στα Χανιά, δένοντας ισχυρούς τοπικούς δεσμούς.

Από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων η Μαρία Κάλλας, η Σοφία Λόρεν, ο Μάρλον Μπράντο, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Τζουλιέτα Μασίνα, ο Βισκόντι, η Μελίνα Μερκούρη και εκατοντάδες επώνυμοι της εποχής που δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε.

Εβγαινε παρέα με τον Γκάρι Κούπερ, ταξίδευε σ’ όλον τον κόσμο, χτένιζε τη γυναίκα τού Πικάσο, κούρευε τον Λακάν και άκουγε τον Σαρτρ εκείνες τις περιβόητες μέρες του Μάη του ’68, με την πόλη παραδομένη στα οδοφράγματα και τις φωτιές για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων της καθημερινότητάς μας.Δες ΕΔΩ: Tο μοναστήρι του Καρόλου και τα μυστικά του

Η κηδεία του αγαπητού συμπολίτη μας θα γίνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 13:00 στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας, με τη σορό του να βρίσκεται στην εκκλησία από τις 12.

Η ταφή του θα γίνει στο νεκτροταφείο του Αγίου Λουκά στα Χανιά.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα

Η κοινωνία των Χανίων είναι από σήμερα φτωχότερη, μετά την είδηση του θανάτου του γνωστού καλλιτέχνη, Κάρολου Καμπελόπουλου.

Ο Κάρολος Καμπελόπουλος ήταν ένας κοσμοπολίτης και επέλεξε τα Χανιά ως τελευταίο τόπο κατοικίας του. Καταγράφηκε ως ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, που ανάμεσα σε άλλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη χαρακτική και τη γλυπτική και “διαφήμισε” την πόλη μας.

Ως Δήμαρχος Xανίων, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Χανίων με αφορμή το θάνατο του γλύπτη, ζωγράφου , κομμωτή και γενικά πολυπράγμονα Κάρολου Καμπελόπουλο, δηλωνειQ

«Η είδηση του Θανατου του Κάρολου Καμπελόπουλο μας σπορπίσε θλιψη,.Η κοινωνία των Χανίων είναι από σήμερα φτωχότερη.

Ο Κάρολος Καμπελόπουλος ήταν ένας ενός ιδιαίτερα αγαπητός, ευαίσθητος, προοδευτικός άνθρωπος που αγάπησε τα Χανιά και αποφάσισε να γίνει ένας ενεργός πολίτης αυτής της πόλης.

Άφησε πσω του, στα Χανιά μας,τους κοπους μιας κοσμοπολιτικής και δραστήριας ζωης .Αμέτρητες οι προσωπικότητες που γνώρισε και συνεργάστηκε. Ήταν ένας υπέροχος πρεσβευτής της πόλης των Χανίων.»

zarpanews.gr