Θετικοί στον κορονοϊό εργάτες γης στην Κρήτης – Προβληματισμός στους αγρότες

θετικοί-στον-κορονοϊό-εργάτες-γης-στη-1116564

Προβληματισμένοι οι αγρότες της Ιεράπετρας μετά τα δύο νέα κρούσματα covid 19 σε εργάτες γης Αφγανικής υπηκοότητας.

Οι δύο εργάτες βρέθηκαν θετικοί κορωνοϊό όταν ο ένας εκ των δύο, εισήχθη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση. Αμέσως όπως ισχύει στο πρωτόκολλο διενεργήθηκε rapid test, το οποίο και βγήκε θετικό.

Σε rapid test υπεβλήθη και ο συνοδός του, με θετικό αποτέλεσμα και αυτός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νεαροί κατοικούν στην περιοχή Καλαμοκανιάς του Μακρύ Γιαλού και, τις τελευταίες ημέρες, δούλευαν – σε αγροτικές εργασίες – στην περιοχή της Λαγκάδας.

Αυτές τις ώρες έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου από τις αρχές σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ελεγχθούν οι επαφές των δύο νεαρών. Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ένας ελληνικής καταγωγής κάτοικος Μακρύ Γιαλού και συνεργάτης των δύο Αφγανών σε ελαιοκομικό συνεργείο ο οποίος υπεβλήθη σε τεστ.

Δείγμα ελήφθη και από τον εργοδότη των τριών ανδρών του συνεργείου που μάζευε τις ελιές, προκειμένου να εξεταστεί εάν νοσεί και εκείνος από κορωνοϊό.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, αστυνομικοί βρέθηκαν στον Καλαμοκανιά, προκειμένου να αποτρέψουν ομοεθνείς των δύο νεαρών, να μεταβούν σε αγροτικές εργασίες.

Η αστυνομία ζήτησε από τους εργάτες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook