Θετικό στον κορονοϊό βρέφος 2 μηνών – Ανησυχία για ακόμη οκτώ κρούσματα στη Λαμία

θετικό-στον-κορονοϊό-βρέφος-2-μηνών-α-1044457

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές έπειτα από την επιβεβαίωση οκτώ συνολικά κρουσμάτων κορονοϊού στη Λαμία, γεγονός που ενισχύει τους φόβους για διασπορά της νόσου.

Μεταξύ των ασθενών είναι και ένα βρέφος, μόλις δύο μηνών, το οποίο αποφασίστηκε να διακομιστεί από το νοσοκομείο Λαμίας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Μαζί με το παιδί θα νοσηλευτεί και η μητέρα που είναι επίσης θετική στον ιό, ενώ σε 14ημερη καραντίνα έχει μπει ήδη ο σύζυγός της και τα δύο ακόμη μικρά παιδιά τους. Από αυτά το αγοράκι είναι επίσης θετικό στην covid-19, ενώ για το κοριτσάκι -που είναι το μοναδικό που δεν έχει νοσήσει ακόμη- το τεστ θα επαναληφθεί μετά από 24 ώρες.

Με την αγωνία να χτυπά κόκκινο όλοι οι υγειονομικοί φορείς περιφέρειας και εμπλεκόμενων δήμων βρίσκονται σε επιφυλακή και ιχνηλατούν τις επαφές.

Στην περίπτωση της 5μελους οικογένειας οι επαφές είναι πιο ξεκάθαρες, καθώς από την αρχή περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις καθημερινές συνήθειες τους. Εντούτοις δεν παύει ο κύκλος να είναι μεγάλος και όταν υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς η ανίχνευση γίνεται δυσκολότερη.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πενταμελής οικογένεια έμενε δίπλα από την οικογένεια του 86χρονου παππού, που επέστρεψε από την Αμερική. Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας και πάσχει από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, γεγονός που κάνει την περίπτωσή του τη δυσκολότερη σε αυτή τη μάχη με τον ιό. Στη ΜΕΘ επίσης νοσηλεύεται η 57χρονη κόρη του 86χρονου, η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η 80χρονη γιαγιά και ο 28χρονος εγγονός νοσηλεύονται στη Λάρισα σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Πηγή: lamiareport.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook