Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε φοιτητής | Video

θεσσαλονίκη-επεισόδια-και-χημικά-στο-1527030

Επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ το μεσημέρι της Παρασκευής (16/09), μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, με αφορμή την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύτηκαν από πλευράς συγκεντρωμένων διάφορα αντικείμενα, όπως αβγά και μπουκάλια προς την ομάδα της ΟΠΠΙ, με τις αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παραταγμένες στο σημείο, να απαντούν με χρήση χημικών, προκειμένου να τους διαλύσουν.

Οι αστυνομικοί -όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο του GRTimes- «ψέκασαν» με χημικά τους διαδηλωτές, ενώ ορισμένοι τους χτύπησαν με τα γκλομπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκε φοιτητής, έχοντας εμφανή χτυπήματα στην πλάτη.

Καταγγελίες φοιτητών για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία

Σε καταγγελία για υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ, προχώρησαν φοιτητές.

Ένας από αυτούς μάλιστα, σήκωσε την μπλούζα του δείχνοντας σημάδια από χτυπήματα γκλομπ, όπως λέει στο GRTimes, επισημαίνοντας ότι η επίθεση που έγινε και σε άλλους φοιτητές, ήταν χυδαία και πως στη διάρκεια της μία φοιτήτρια βρέθηκε να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Από την πλευρά της, η φοιτήτρια που έχασε τις αισθήσεις της, υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν αναίτια και ότι οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν φοιτητές ακόμη και όταν τους είχαν στριμωγμένους στα κάγκελα.

Η ίδια αναφέρει ότι αρχικά δέχτηκε το χτύπημα από μία ασπίδα, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε χημικό στο πρόσωπο και λιποθύμησε.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook