Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι πατέρας και γιος για τον θάνατο του 15χρονου – Έρευνα εισαγγελέα

θεσσαλονίκη-ελεύθεροι-πατέρας-και-γι-1429578

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης στη Θεσσαλονίκη για το τραγικό περιστατικό με τον 15χρονο που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον συνομήλικο φίλο του τη Μεγάλη Παρασκευή (22.04.2022).

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (23.04.2022), ο 15χρονος που κρατούσε το κυνηγετικό όπλο με το οποίο σκότωσε τον άτυχο συνομήλικό του στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους. Μελετώντας τη δικογραφία, η εισαγγελέας αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει της έρευνας που παρήγγειλε προς το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για να διακριβωθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας, που συγκλονίζει τη συμπρωτεύουσα.

Σοκάρει, εν τω μεταξύ, η ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο! Αποκαλύπτεται ότι πυροβολήθηκε από 2 – 3 μέτρα, η σφαίρα τον βρήκε στο δεξί μάτι, κι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, στη δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομία, ο 15χρονος δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, ενώ ο 56χρονος πατέρας του για πλημμελή φύλαξη όπλου και παραμέληση εποπτείας ανήλικου!

Δείτε βίντεο του newsit.gr:

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (22.04.2022), στο διαμέρισμα του 15χρονου δράστη, όπου οι δύο φίλοι συναντήθηκαν για να περάσουν τον χρόνο τους, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν σε τραγωδία.

Ο ανήλικος θέλησε να δείξει στον άτυχο φίλο του τις δύο κυνηγετικές καραμπίνες που κατείχε, νομίμως, ο 56χρονος πατέρας του, όταν, κάτω από συνθήκες που θα αποτελέσουν αντικείμενο της έρευνας, εκπυρσοκρότησε το ένα από τα δύο όπλα, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι ο 15χρονος.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αλλά, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Υπό το κράτος του πανικού, ο 15χρονος φέρεται να κατέθεσε αρχικά ότι ο φίλος του τραυματίστηκε ύστερα από πτώση, αλλά σύντομα η εκδοχή αυτή αποδείχθηκε ως αναληθής, οπότε ανασκεύασε περιγράφοντας τι είχε προηγηθεί στο διαμέρισμα.

Από την πλευρά του, ο 56χρονος πατέρας – που εκείνη την ώρα απουσίαζε από το σπίτι – φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς πως ήταν λάθος που άφησε εκτεθειμένες τις καραμπίνες, λέγοντας ότι σκόπευε το επόμενο διάστημα να τις μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για πλημμελή φύλαξη όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook