Θες να νοικιάσεις σπίτι στα Χανιά; Θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου… | Photos

θες-να-νοικιάσεις-σπίτι-στα-χανιά-θα-πλ-910072

«Αγώνας» με αποκλεισμούς από το ξεκίνημά του, αποδεικνύεται στα Χανιά η εύρεση σπιτιού για τους άτυχους που θα μπουν στη διαδικασία να ψάξουν για να νοικιάσουν.

Μετά τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν με τις τιμές που «παίζουν» στην αγορά των Χανίων, μια απλή αναζήτηση στις μικρές αγγελίες της εφημερίδας, θα επιβεβαιώσει περίτρανα τις συνθήκες θρίλερ που επικρατούν στα μισθωμένα ακίνητα εντός κι εκτός της πόλης.

Παράδειγμα νο1: για 2άρι πρώτου ορόφου στο κέντρο της πόλης, οδός Τζανακάκη παρακαλώ, ζητείται ετήσιο μίσθωμα έναντι 10.000 ευρώ – ήτοι κάτι περισσότερο από 833€ το μήνα περίπου.

Μάλιστα, μετά από μια σύντομη έρευνα για το συγκεκριμένο ακίνητο της αγγελίας, ζητείται ο πρώτος χρόνος να κατατεθεί σαν έναντι. Και δεν αγοράζεις καλύτερα κάτι, πιο σύντομα θα κάνεις την απόσβεση… Και δεν είναι το μόνο πραγματικό-απίθανο σπίτι στα Χανιά.

Παράδειγμα 2ον: 3αρι στα Λενταριανά, «φωτεινό και ορόφου», για το πολύ 2 άτομα, αποκλείονται -φυσικά!- αλλοδαποί και κατοικίδια. Τιμή 550 ευρώ μηνιαίως.

Η τρίτη περίπτωση περιλαμβάνει έναν αναλυτικό υπολογισμό για την εφορία, που χρεώνεται επιπλέον και ευθαρσώς στον νοικάρη, ενώ εκτός από τα συνολικά 848 ευρώ που ζητούνται για το εν λόγω 3αρι, ο σπιτονοικοκύρης ζητά και εγγύηση αλλά και 2 νοίκια μπροστά!

450 ευρώ ζητούν τον μήνα και για 10μηνη μάλιστα ενοικίαση (Ιούνη μαζεύεις-Σεπτέμβρη ξεπακετάρεις ξανά), για επιπλωμένο διαμέρισμα δύο υπνοδωμάτια στη Χαλέπα.

Βέβαια, επειδή είμαστε και φιλεύσπλαχνοι αλλά κυρίως φιλόξενοι σα λαός, υπάρχει και μέριμνα για τις αναπληρώτριες καθηγήτριες που έρχονται στην πόλη μας και τους παρέχουμε -για 10 ολόκληρους μήνες!- σπίτια με συζητήσιμο το μηνιαιό μίσθωμα.(ή πολύ απλά: «ντρεπόμουν να γράψω τιμή, μη με κράξουν και μένα»).

Κι όλα αυτά, όταν οι φετινοί δείκτες του τουρισμού και των αφίξεων καταγράφουν απογοητευτικά νούμερα, με την ποιότητα αλλά και με την ποσότητα που σημειώνουν, κάτι που θα πρέπει να κάνει τους ιδιοκτήτες σπιτιών που τα νοικιάζουν σε πλατφόρμες να αναλογιστούν λίγο τι ζητούν και τι θα πάρουν στο μέλλον…

Τροφή για σκέψη…

zarpanews.gr

5 thoughts on “Θες να νοικιάσεις σπίτι στα Χανιά; Θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου… | Photos

  1. Αυτοι ή δεν εχουν δουλεψει στη ζωη τους ή βαριουνται να δουλεψουν ή νομιζουν οτι ειναι οι μαγγες!
    Ξερετε τι θα νοικιαοσουν? ΤΟ ΤΡΙ …το μακρυ..ρο!

  2. Η αγγελία με την επιπλέον επιβάρυνση για την εφορία σου λέει εμμέσως πλην σαφώς και ευθαρσώς ότι το ενοίκιο είναι 550 ευρώ ΑΛΛΑ χωρίς απόδειξη.
    Δεν πηγαίνει κανείς ελεγκτής να πάει να το «νοικιάσει»;

  3. Τα 550 τα πληρώσαμε και προ διετίας ενώ το ίδιο ακριβώς διαμέρισμα νοικιαζόταν σε δύο για συγκατοίκηση αντί του ευτελούς ποσού των 800 ευρώ. Πάντα μαύρα με κάποιες αποδείξεις και επιπλέον επιβάρυνση γι΄αυτές. Τα διαμερίσματα είχαν ωραίο κήπο, ο δε εξοπλισμός πρέπει να είχε συγκεντρωθεί από τα σκουπίδια. Δεν υπήρχε έπιπλο της προκοπής και μεταλλική συσκευή στο μπάνιο ή στην ψευτοκουζίνα που να μην ήταν κατασκουριασμένη.
    Πατούν στην ανάγκη να στεγάσουμε τα παιδιά μας για τα φοιτητικά τους χρόνια με τον πλέον πρόστυχο τρόπο, καθώς δεν είναι μόνο εξωπραγματικά τα ζητούμενα νοίκια αλλά η κατάσταση των σπιτιών και του εξοπλισμού τους είναι απαράδεκτα κακή.
    Καμμία σχέση ποιότητας-τιμής. Δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοιο χάλι και τόσο κακή συμπεριφορά ιδιοκτητών.
    Τώρα που την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια οι φραγκάτοι τουρίστες που σας υποσχέθηκαν (airbnb κλπ ) να μας πείτε τι θα κάνετε γιατί δημόσιοι υπάλληλοι και φοιτητές ακούν αυτές τις καταστάσεις και φεύγουν μακριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook