Θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πολεμικό έριξε προειδοποιητικές βολές σε βρετανικό αντιτορπιλικό

θερμό-επεισόδιο-στη-μαύρη-θάλασσα-ρωσ-1241496

Σοβαρό ναυτικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, όταν ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές κατά βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender, ενώ ρωσικό βομβαρδιστικό έριξε βόμβες στο δρόμο του ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη το πρακτορείο Interfax.

Το HSM Defender αποχώρησε από την περιοχή αμέσως μετά το ναυτικό επεισόδιο. Η Ρωσία κατηγορεί το βρετανικό αντιτορπιλικό για παραβίαση των θαλασσίων συνόρων στην περιοχή.

«To αντιτορπιλικό είχε προειδοποιηθεί ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όπλα αν παραβιάσει τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν αντέδρασε στην προειδοποίηση» σχολιάζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Νωρίτερα, η Μόσχα κάλεσε τις ΗΠΑ και τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

«Ευχαριστούμε την Οδησσό για τη φιλοξενία της. Σήμερα αναχωρήσαμε με το HNLMS Evertsen για να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε το πλήρωμα του HMS Defender την Τρίτη στο λογαριασμό του στο Twitter.

eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook