Θερμές ευχές και συγχαρητήρια του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου στου επιτυχόντες σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

θερμές-ευχές-και-συγχαρητήρια-του-μητ-1025062

Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, εξ΄ αφορμής των ανακοινώσεων των βάσεων σε ΑΕΙ & ΤΕΙ:

«Συμμετέχοντες και εμείς, αγαπητά μας παιδιά, στην χαρά της εισόδου σας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ΑΕΙ & ΤΕΙ, συνενώνουμε μετά των λοιπών προσφιλών σας προσώπων, των οικογενειών και οικείων σας, των εκπαιδευτικών και φίλων σας, και τις δικές μας θερμές ευχές και συγχαρητήρια.

Καταφέρατε με επίπονη και επίμονη προσπάθεια, αγώνα και θυσίες, καταφέρατε να πετύχετε τον στόχο σας, να πραγματώσετε το όνειρο σας. Να γευθείτε την χαρά της δικαίωσης και επιτυχίας. Είναι σημαντικό στην ζωή να θέτουμε στόχους υψηλούς και να αγωνιζόμαστε για την επίτευξη τους. Και εσείς τα καταφέρατε! Αποδείξατε πως όταν υπάρχει θέληση και δύναμη ψυχής κάθε εμπόδιο και δυσκολία μπορεί να μεταμορφωθεί σε ευκαιρία!

Η σκέψη μας και η αγάπη μας στρέφεται, τις ώρες αυτές, και προς όλα εσάς τα παιδιά του τόπου και της ευρύτερης περιοχής που, παρά την προσπάθεια σας, δεν χαίρεστε το όνειρο και δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Η ζωή είναι μπροστά σας. Όλη δική σας, γεμάτη ευκαιρίες. Αρκεί να μην εγκαταλείψετε τον αγώνα, παρά τις όποιες δυσκολίες και αναποδιές. Σημαντικό να μάθουμε πως τα εμπόδια, τελικά, μας βοηθούν να γίνουμε πιο ώριμοι, πιο δυνατοί. Στην ζωή, εξ΄ άλλου, κάθε τι όμορφο και αληθινό δεν χαρίζεται, κερδίζεται με κόπο, προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Αξιοποιήστε την εμπειρία σας αυτή για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και είναι σίγουρο θα πετύχετε και θα νικήσετε!

Σε όλα δε εσάς τα παιδιά που είτε χαίρεστε, είτε σκέφτεστε την επόμενη μέρα, νιώθουμε την ανάγκη καρδιακά να σας πούμε: Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, στις ικανότητες σας και στις ανεξάντλητες δυνάμεις που κρύβετε μέσα σας. Παράλληλα να πιστεύετε και εμπιστεύεστε την αγάπη του Θεού και της Παναγίας μας. Να θυμάστε πάντα πως: «η λύπη κοιτάζει πίσω• ο φόβος κοιτάζει τριγύρω• η πίστη κοιτάζει ψηλά». Ψηλοί λοιπόν να είναι οι στόχοι της ζωής σας και πάντα, με πίστη και δύναμη, να κοιτάτε ψηλά καθώς όπως λέει και ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης: «Για να πατάς στέρεα στη γη, πρέπει το ένα πόδι σου να είναι έξω από τη γη».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook