«Θερίζει» ο κορoνοϊός στη Βρετανία: Αλλοι 888 νεκροί σε 24 ώρες – Πάνω από 15.000 οι θάνατοι συνολικά

θερίζει-ο-κορoνοϊός-στη-βρετανία-αλλ-1029705

Ο αριθμός των νεκρών στα νοσοκομεία από την COVID-19 είχαν αυξηθεί κατά 888 στους 15.464 μέχρι χθες (16:00 ώρα Γκρίνουιτς), όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας.

«357.023 άνθρωποι έχουν κάνει το διαγνωστικό τεστ, ενώ 114.217 έχουν βρεθεί θετικοί» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη Βρετανία έλαβε συστάσεις να φροντίζει τους ασθενείς με COVID-19 χωρίς να φοράει τις ολόσωμες προστατευτικές στολές, εξαιτίας των ελλείψεων στον εξοπλισμό, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα γράφει ότι με τα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα να ξεμένουν από προμήθειες σε διάστημα ωρών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας άλλαξε τις οδηγίες, που όριζαν ότι ολόσωμες, αδιάβροχες χειρουργικές στολές πρέπει να φοριούνται για τις υψηλού ρίσκου διαδικασίες στα νοσοκομεία.

Βάσει των νέων οδηγιών, γράφει ο Guardian, όταν εξαντληθούν οι στολές εναλλακτικές επιλογές είναι, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιούν οι γιατροί πλαστικές ποδιές, να δανείζονται προμήθειες από άλλα νοσοκομεία ή να φοράνε φόρμες εργασίας.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι δόθηκαν συστάσεις σε γιατρούς και νοσηλευτές να χρησιμοποιούν τις στολές μιας χρήσης ξανά, εξαιτίας της ανεπάρκειας.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά με την αλλαγή των οδηγιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook