Θερινές εκπτώσεις 2020: Ποια Κυριακή είναι ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Οι θερινές εκπτώσεις για το 2020 αρχίζουν αύριο, Δευτέρα 13 Ιουλίου. Δείτε ποια Κυριακή μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά, καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων για το 2020, αφού ξεκινούν αύριο, Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των φετινών θερινών εκπτώσεων, οι οποίες θα τελειώσουν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στ’ ακόλουθα:

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από … % έως … %»).

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Επιπλέον, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ