Θεοφάνεια με καταιγίδες και παγωνιά στην Κρήτη – Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

θεοφάνεια-με-καταιγίδες-και-παγωνιά-σ-466516

Μικρό «διάλειμμα» από την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις προβλέπει για τις επόμενες ημέρες ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, μιλώντας στο zarpanews.gr, το οποίο ωστόσο, δεν δείχνει να αντέχει μέχρι την ημέρα των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα, νέα ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να προσεγγίσει την Κρήτη από το βράδυ της Κυριακής, η οποία θα φέρει βροχή αλλά και έντονο κυματισμό, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των «ηρωικών» κολυμβητών που θα βουτήξουν για το σταυρό.

Πιο αναλυτικά, αύριο, Σάββατο, η ψυχρή αέρια μάζα θα έχει αποχωρήσει, ενώ και οι βόρειοι άνεμοι θα είναι πιο ασθενείς.Έτσι, θα αποκαλυφθεί ο ήλιος, ωστόσο, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές, κοντά στο 0, μάλιστα, στις ορεινές ζώνες.  Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 4 μποφόρ στα Δυτικά του νησιού.

Την Κυριακή θα υπάρχει ηλιοφάνεια μέχρι το απόγευμα, με ανέμους μέχρι και 6 μποφόρ, χωρίς όμως να αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Στις ορεινές ζώνες η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή, κάτω από τους 5 βαθμούς.

Τη Δευτέρα η Κρήτη θα επηρεαστεί σταδιακά με βροχές, αλλά και με έντονους ανέμους από τα ξημερώματα. Θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά σε χαμηλά υψόμετρα, πιθανώς χαμηλότερα και από αυτά της περασμένης εβδομάδα, ενώ οι άνεμοι ενδέχεται να φθάσουν και τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προφανώς απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Κρήτης και του Αιγαίου. Η θερμοκρασία στους 0 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά και περίπου στους 8 βαθμούς κατά μέσο όρο στις υπόλοιπες περιοχές.

Από την Τρίτη αναμένεται υποχώρηση των φαινομένων και βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

zarpanews.gr

One thought on “Θεοφάνεια με καταιγίδες και παγωνιά στην Κρήτη – Η πρόγνωση του Μανώλη Λέκκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook