Θεοδωρικάκος: Σε πλήρη λειτουργία από αύριο το Δημόσιο -Εξυπηρέτηση και χωρίς ραντεβού πλέον

θεοδωρικάκος-σε-πλήρη-λειτουργία-από-1053365

Σε φάση ολικής επανεκκίνησης μπαίνει από αύριο το Δημόσιο, με τις υπηρεσίες να ανοίγουν ξανά για τους πολίτες.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Υποδομών- Μεταφορών και Ναυτιλίας, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες τίθενται πλέον σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου, παύει πλέον η υποχρέωση των πολιτών να κλείνουν ραντεβού προ της επίσκεψής τους σε υπηρεσίες του Δημοσίου.

Με την ΚΥΑ 34781/2020 (ΦΕΚ 2168/Β/7-6-2020), άρθρο 19, παρ. 2, ορίζονται τα εξής:

«Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών».

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Gov.gr

Την ίδια στιγμή, εμπλουτίζονται οι δυνατότητες της ψηφιακής πλατφόρμας του Δημοσίου Gov.gr. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει τη ψηφιοποίηση των αδειών γάμου και βάφτισης.

Παράλληλα, από αύριο, Τρίτη, μέσω του gov.gr θα αρχίσουν να εκδίδονται ψηφιακά και ληξιαρχικά πιστοποιητικά. Η αρχή θα γίνει με τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας, ενώ αναμένονται κι άλλα πέντε. Να σημειώσουμε ότι τα πιστοποιητικά σε αριθμούς μεταφράζονται σε 6.600.000 επισκέψεις σε ληξιαρχεία και δημοτολόγια το χρόνο. Αυτές οι δράσεις εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ελάφρυνση των οικογενειών και την άμεση εξ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους όσον αφορά σε πιστοποιητικά ή έγγραφα που χρειάζονται.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook