Θεοδωρίδου: Ικανοποιητικό τείχος ανοσίας στην Ελλάδα γύρω στο καλοκαίρι

θεοδωρίδου-ικανοποιητικό-τείχος-ανο-1171075

Τη δική της εκτίμηση για το πότε θα αποκτηθεί ένα είδος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η ίδια τόνισε πως σύμφωνα με το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τον εμβολιασμό των ευάλωτων θα εχουμε ένα ξεχωριστό τείχος ανοσίας στο τέλος του δευτέρου τριμήνου του έτους και περί το καλοκαίρι.

«Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων, πλην των ομάδων που έχουν την ευαλωτότητα λόγω ηλικίας αναμένεται ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας γύρω στο τέλος του δευτέρου τριμήνου του έτους, γύρω στο καλοκαίρι, εφόσον όλα διεξαχθούν ομαλά» ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Προσοχή και από τους εμβολιασμένους

Επίσης, αναφέρθηκε σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί και στην ανάγκη να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Όπως τόνισε ο εμβολιασμένος μπορεί, σε περιβάλλον με υψηλό ιικό φορτίο να μολυνθεί με κορονοϊό και να συντελέσει στη μετάδοση του ιού. «Ο ιός παραμονεύει» προειδοποίησε χαρακτηριστικά, ενώ στο ερώτημα για πόσο, τόνισε ότι αυτή είναι μία απάντηση που αναμένουν όλοι.

«Το πόσο διαρκεί η ανοσία θα είναι μία πολύ σημαντική γνώση όταν θα την έχουμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορεί να νοσήσουν με κορονοϊό, μετά την πρώτη ή ακόμα και μετά τη δεύτερη δόση, κάτι που δεν μειώνει την αξία του εμβολίου είναι οι περιπτώσεις που ο εμβολιασμός έγινε πριν ολοκληρωθεί η ανοσιακή αντίδραση από τον εμβολιαζόμενο, τόνισε.

Πηγή: sputniknews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook