Θεοδωρίδου: Κανένα από τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα

θεοδωρίδου-κανένα-από-τα-εμβόλια-που-χ-1251730

Κανένα από τα εμβόλια κατά της covid που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα τόνισε η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου αναφερόμενη σε μια από τις απορίες που έχουν συχνά οι πιστοί και αφορούν τα εμβόλια και την ηθική της χρήσης τους.

Όπως εξήγησε η κ. Θεοδωρίδου: «Το ερώτημα που μας τέθηκε είναι αν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της Covid για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εμβρυικά κύτταρα που προέρχονται από κυήσεις που διακόπηκαν για ιατρικούς λόγους. Θα πρέπει άμεσα η απάντηση να είναι αρνητική.

Κανένα από τα εμβόλια Covid που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα. Θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αν πούμε ότι χρησιμοποιούνται εμβρυικές κυτταρικές σειρές, όχι ιστοί, στον τρόπο της παρασκευής των εμβολίων. Αυτές οι κυτταρικές σειρές προέρχονται από ιστούς εμβρύων που ελήφθησαν πριν δεκαετίες και συγκεκριμένα το 1960, μετά ’73, ’85 και ήταν από τους ιστούς αυτούς τα αρχέγονα κύτταρα τα οποία αναπαρήχθησαν στα εργαστήρια κι απετέλεσαν το υλικό πάνω στο οποίο πολλαπλασιάζονται οι ιοί.

Οι ιοί όπως γνωρίζετε αναπτύσσονται μόνο σε κυτταροκαλλιέργειες κι από την ανάπτυξη αυτών των ιών με διάφορες μεθόδους παράγονται τα εμβόλια. Πρέπει αν πούμε ότι τα κύτταρα αυτά αφαιρούνται πριν την ολοκλήρωση της παρασκευής των εμβολίων. Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση των παραπάνω εμβολίων τα οποία αντίθετα σώζουν ζωές».

Επίσης η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι δεν ισχύει ο όρος πειραματικά για τα εμβόλια καθώς όπως είπε πριν αδειοδοτηθούν έχουν χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές κι έχουν ελεγχθεί και για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους ενώ μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο. Τόνισε ακόμα ότι ο εμβολιασμός δεν είναι βλαπτικός κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τεκνοποίησης ούτε κατά την κύηση ούτε και κατά τον θηλασμό.

Η Μαρία Θεοδωρίδου μίλησε ακόμα για τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εκκλησία στην εκστρατεία του εμβολιασμού: «αναμφισβήτητα ο πράος λόγος των λειτουργών της εκκλησίας συνυφασμένος και με το κήρυγμα της Αγάπης που δέχονται οι πιστοί θα είναι περισσότερο πειστικός από τον στεγνό και στυφό καμιά φορά επιστημονικό λόγο».

Κλείνοντας τόνισε ότι το εργαστήριο των μεταλλάξεων είναι οι ανεμβολίαστοι και όχι οι εμβολιασμένοι. «Ας μην αδρανούμε λοιπόν, ο καθένας από εμάς ας πείσει άλλον έναν» κατέληξε.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook