«Θέλουν έναν παιδεραστή για να δίνει χαπάκια» – Ένταση στα δικαστήρια Χανίων για το αίτημα αποφυλάκισης του 39χρονου καθηγητή που ασελγούσε σε παιδιά δημοτικού

θέλουν-έναν-παιδεραστή-για-να-δίνει-χ-1573088

Αίτημα αναστολής εκτέλεσης ποινής κατέθεσε σήμερα ο 39χρονος καθηγητής Αγγλικών που έχει καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 9 μήνες για τέλεση γενετήσιων πράξεων επ’ αμοιβή σε παιδιά κάτω των 12 ετών (δείτε ΕΔΩ).

Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο, ωστόσο τα όσα υποστήριξαν ο ίδιος και ο δικηγόρος του, ακούστηκαν προκλητικά για τις οικογένειες, οι οποίες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης.

Ο 39χρονος ζήτησε να αποφυλακιστεί προφασιζόμενος πρόβλημα υγείας της μητέρας του, η οποία όπως είπε έχει πρόβλημα αλκοολισμού και ξεχνά να πάρει τα χάπια της για την άνοια. «Θέλουν έναν παιδεραστή για να δίνει χαπάκια» τόνισε αγανακτισμένος ο πατέρας ενός εκ των παιδιών.

Ο εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε μετά από αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Πάσχα του 2020, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο Βρετανικής καταγωγής καθηγητής δικάστηκε και καταδικάστηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και εκτίει την ποινή του στο κατάστημα κράτησης Χανίων.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεται η κράτησή μου» είπε χαρακτηριστικά ο 39χρονος.

Στο άκουσμα της μαρτυρίας του καθηγητή ότι «δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο κρατείται» ο πατέρας ενός από τα παιδιά – θύματα, ξέσπασε σε λυγμούς.

Η Εισαγγελέας τόνισε πως οι λόγοι που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος δικαιολογούν την αποφυλάκιση ενώ θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων πράξεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook