Z MAGAZINE

Θέλεις να χάσεις κιλά πριν από τις γιορτές; Δες τους τρόπους

Με την εορταστική περίοδο να πλησιάζει, ένα μικρό άγχος για αυτά τα λίγα επιπλέον κιλά έχει κάνει την εμφάνιση του. Όμως, ο πανικός ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος, αντίθετα αν βάλετε τώρα τον εαυτό σας σε δράση θα μπορέσετε με την κατάλληλη διατροφή, να φτάσετε στο επιθυμητό βάρος μέχρι τις γιορτές και να φορέσετε όλα αυτά τα καταπληκτικά ρούχα που φαντάζεστε.

Κάθε πρόγραμμα απώλειας κιλών σε αυτή την εποχή του χρόνου όπου η ήμερα μας είναι υπερβολικά φορτωμένη, πρέπει να είναι απλό, υγιεινό και ισορροπημένο, ώστε να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά χωρίς να προκαλέσετε προβλήτα στην υγεία σας.

Μειώστε την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών και αυξήστε την κατανάλωση υγρών (10-12 ποτήρια την ημέρα), όπως νερό, χυμοί, γάλα χαμηλό σε λιπαρά, ελληνικός ή στιγμιαίος καφές, τσάι, ροφήματα κρόκου κοζάνης, ώστε να μειώσετε τις κατακρατήσεις που δημιουργεί η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά και αλάτι.

Καταναλώνετε καθημερινά πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και μειώνει την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά.

Αυξήστε τη φυσική δραστηριότητα (καθημερινά 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα).

Αποφύγετε αυτά τα τρόφιμα: κέικ, πάστες, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, dressing, βούτυρο, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες, με αποτέλεσμα να δρουν ανασταλτικά στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά.

Μην ξεχνάτε το πρωινό: Το πρωινό διεγείρει τον μεταβολισμό και εφοδιάζει τον σώμα με ενέργεια, ώστε να ανταπεξέλθει στις δραστηριότητες. Η αποκατάσταση της περιόδου νηστείας που αντιμετώπισε ο οργανισμός κατά την διάρκεια του ύπνου είναι το σημείο κλειδί στην τόνωση του μεταβολικού ρυθμού.

Καταναλώστε άφθονα φρούτα και τα λαχανικά (5 μερίδες/ημέρα), που αποτελούν τροφές φτωχές σε θερμίδες αλλά πλούσιες σε νερό και φυτικές ίνες, χορταίνουν γρήγορα και μειώνουν την απορρόφηση λίπους.

Καταναλώνετε τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι, ψωμί πολύσπορο), τα οποία τροφοδοτούν σταδιακά τον οργανισμό με ενέργεια και διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα.

Κοιμηθείτε
Ο ύπνος είναι πολύτιμος σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Κλείνετε τα παράθυρα και τα παντζούρια, βάλτε σκούρες κουρτίνες στο δωμάτιο και κλείνετε την τηλεόραση ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή εκπέμπει φως. Όταν βρίσκεστε στο απόλυτο σκοτάδι, το σώμα παράγει μελατονίνη, η οποία βοηθά τον ύπνο αλλά και την παραγωγή του «καλού» καφέ λίπους που βοηθά στο κάψιμο περισσότερων θερμίδων.

Αποφύγετε αυστηρές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους και κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία σας. Φροντίστε απλώς να προσαρμόσετε τα απλά βήματα μιας ισορροπημένης διατροφής στην καθημερινότητά σας.

Αποφύγετε τα γλυκά και το έτοιμο φαγητό και ικανοποιήστε την ανάγκη σας γλυκό με γιαούρτι και λίγο μέλι.

healthstories.gr

Recent Posts

Ο καιρός στην Κρήτη την Πέμπτη 25 Απριλίου

Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών…

5 ώρες ago

Τι λένε τα ζώδια για την Πέμπτη 25 Απριλίου

Ο Ερμής σήμερα επιστρέφει σε ορθή φορά στο ζώδιο του Κριού και σιγά – σιγά…

5 ώρες ago

Μητσοτάκης: Πρόληψη, καταστολή κι αποκατάσταση το τρίπτυχο προστασίας της ανθρώπινης ζωής

Η πρόληψη, η καταστολή και η αποκατάσταση – όπου αυτή χρειάζεται – είναι το αναγκαίο…

5 ώρες ago

Νέα Αριστερά: Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι στις ευρωεκλογές – Όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ της…

6 ώρες ago

Απίστευτο: Πήγε να πιάσει τη βαλίτσα της και έπεσε στη θάλασσα

Τρομακτικό συμβάν καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Πειραιά με μία 71χρονη γυναίκα να πέφτει…

6 ώρες ago

Κως: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του νεκρού μωρού

Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς του…

6 ώρες ago