Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει

θέλει-η-νδ-να-κρυφτεί-κι-η-χαρά-δεν-την-α-823820

Ο νομικός και κάποτε υποψήφιος βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, Α. Καρύπογλου, αφού επέλεξε από τον όγκο των στοιχείων της δικογραφίας το ελάχιστο που τον βόλευε, με διόλου νομικό ύφος, τοποθετήθηκε υπέρ του καταδικασθέντα Ν. Γεωργιάδη.

Παραβλέποντας κάθε κοινωνική και πολιτική διάσταση της υπόθεσης και ξεσκίζοντας την ουσία της, κατέληγε σε έναν κυνικό συμπέρασμα. Δεν επαναλαμβάνω τα γραφόμενά του, είναι γνωστά καθ΄ ότι βούιξε ο τόπος.

Στη συνέχεια, πάντα με καφενειακό λόγο διαχώρισε τη θέση του (!) από το εμετικό κείμενο του έταιρου Καππαδόκη Τ. Θεοδωρακόπουλου, και τέλος με φρασεολογία ΚΨΜ, ανταπάντησε σε σχόλιο της κας Ε. Ακρίτα που τον αφορούσε. «Το 351Α 1γ ΠΚ, τιμωρεί άμα πληρώνεις για να γαμήσεις». Ο λόγος που τονίζω τον εκφραστικό του τρόπο δεν ακουμπά σε κανενός είδους σεμνοτυφία. Αλλά επειδή αποκαλύπτει την αναλγησία του απέναντι σε ένα αβάσταχτο θέμα που λέγεται παιδεραστία και trafficking. Σε αυτό λοιπόν το ανάλγητο συναίσθημα, έρχεται μία μεγαλοαστή κυρία, μητέρα η ίδια, κι αφήνει το αποτύπωμά της, επικροτώντας το. Ως σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη κι αν δεν έχει εκ της συζυγικής ιδιότητας θεσμικό ρόλο, είναι ανάρμοστο να συνηγορεί δημόσια σε αγοραίες αναρτήσεις. Όταν μάλιστα ξεπλένουν υποθέσεις trafficking ανηλίκων. Γιατί όμως το κάνει και δεν συγκρατεί τη χαρά της;

Διότι η σημερινή ΝΔ δεν αντιπροσωπεύει πλέον τη συνείδηση της τάξης της. Μπορεί η αστική τάξη στην Ελλάδα να δημιουργήθηκε υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους και να αποτέλεσε τελικά συστατικό του στοιχείο, εν τούτοις διέθετε ένα αξιακό πλαίσιο το οποίο ουδέποτε παραβίαζε για λόγους σκοπιμότητας. Και μπορεί ο πυρήνας της ηθική της να ήταν συντηρητικός και ενίοτε κι υποκριτικός εν τούτοις λειτουργούσε ως το όριο της. Σήμερα η ΝΔ απαξιώνει τα όρια της τάξης της και καταλύει κάθε ηθικό πλαίσιο. Κι αυτό το επιδεικνύει απροκάλυπτα. Το like στην ανάρτησης που προανέφερα είναι ένδειξη αλλά και επικρότηση αυτής ακριβώς της παρακμής. Όπως παρακμή είναι να θέτει υποψήφιο δήμαρχο έναν που τα έχει πάρει κι έχει καταδικαστεί «πρωτόδικα» σε 8 χρόνια κάθειρξη. Παρακμή είναι ο ίδιος ο αντιπρόεδρό της. Απαλλαγμένη από κάθε ηθικό βάρος, έχει μεταλλαχθεί σε ένα μιαρό κόμμα όπου όλα επιτρέπονται. Η ακόρεστη επιθυμία της για απόλυτη εξουσία, έχει αποκόψει την πολιτική της από κάθε ευθύνη και τις αντιλήψεις της από κάθε πολιτισμό. Εν ολίγοις αν ορίσουμε τον πυθμένα ως ένα όριο, η ΝΔ είναι βαρέλι δίχως πάτο.

Δάφνη Απότσου

koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook