Θεϊκή σοκολατόπιτα

θεϊκή-σοκολατόπιτα-1252914

Ο Λάμπρος Βακιάρος ξέρει από σοκολάτα και ετοιμάζει την πιο λαχταριστή σοκολατόπιτα για μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος βάζουμε και παγωτό βανίλιας και το αποτέλεσμα είναι πράγματι θεϊκό.

Μερίδες:ταψί 25×35 εκ. Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:60′ Χρόνος αναμονής:30′

Υλικά

Για το κέικ:

3/4 φλ. βούτυρο συν 1 κουτ. σούπας σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. ζάχαρη όχι γεμάτη

6 αυγά μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου

3 βανίλιες

2 φλ. αλεύρι για κέικ

5 κουτ. γλυκού baking powder

1 και 1/4 φλ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Για το σιρόπι:

2 φλ. νερό

2 φλ. ζάχαρη

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

1 και 1/4 φλ. κουβερτούρα

1 κουτ. σούπα βούτυρο

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά, περίπου για άλλα 2 λεπτά.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα – ένα τα αυγά και στη συνέχεια τις βανίλιες και το αλεύρι, στο οποίο έχουμε, ήδη, ανακατέψει καλά με το baking powder. Έπειτα, προσθέτουμε στο μείγμα την κουβερτούρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα ιδανικά στην κάτω αντίσταση. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους περίπου 25×35 εκ. προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Όσο ψήνεται το κέικ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Όταν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο θα το περιχύσουμε με το ζεστό σιρόπι.

Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ. Το αφήνουμε να δέσει για 30 λεπτά και σερβίρουμε με παγωτό βανίλιας.

Olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook