Θέατρο του παραλόγου: Συλλαμβάνουν για βιομηχανική κάνναβη

θέατρο-του-παραλόγου-συλλαμβάνουν-γι-772038

Για ζητήματα που εκκρεμούν στο θεσμικό πλαίσιο καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης κάνει λόγο σε ανοιχτή της επιστολή η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ.

Σύμφωνα με όσα τονίζει, αν και ο κλάδος της διατροφικής βιομηχανικής κάνναβης είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων στην χώρα μας τα κενά στο θεσμικό πλαίσιο (παρά το γεγονός ότι η καλλιέργεια θεσμοθετήθηκε το 2016): «τους τελευταίους μήνες παρουσιάζονται συνέχεια κρούσματα συλλήψεων παραγωγών, διανομέων, αλλά και καταναλωτών για προϊόντα διατροφικής- βιομηχανικής κάνναβης».

Στην επιστολή μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι:

«Ο κλάδος της διατροφικής βιομηχανικής κάνναβης είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, σημειώνοντας τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων. Η παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης στην Ευρώπη σημειώνει αυξητική τάση κάθε χρόνο, με όλο και περισσότερους παραγωγούς να ενδιαφέρονται και στην Ελλάδα.

Από το 2016 που θεσμοθετήθηκε η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, εκκρεμούν ορισμένα σοβαρά ζητήματα που θέτουν εμπόδια στην ανάπτυξη του κλάδου και παρατηρείται μια ουσιαστική έλλειψη ενημέρωσης των διωκτικών αρχών για το νέο νομικό πλαίσιο.

Σαν αποτέλεσμα, τους τελευταίους μήνες, συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες ενός θεάτρου του παραλόγου αφού παρουσιάζονται συνέχεια κρούσματα συλλήψεων παραγωγών, διανομέων, αλλά και καταναλωτών για προϊόντα διατροφικής- βιομηχανικής κάνναβης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook