The Times: Βρετανοί εμβολιασμένοι τουρίστες από τον Μάιο στην Ελλάδα

the-times-βρετανοί-εμβολιασμένοι-τουρίστες-α-1054907

Έτοιμη να υποδεχτεί εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες είναι η Ελλάδα σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Το ενδεχόμενο να επιτρέψει την είσοδο σε Βρετανούς τουρίστες μελετά η Αθήνα σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να έρθουν στην χώρα μας από τον Μάιο αφού προηγουμένως θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να έχει εμβολιάσει μέχρι τότε τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια αλλά και τους υπαλλήλους στα τουριστικά θέρετρα, δηλαδή όσους θα έρχονται σε άμεση επαφή με τους τουρίστες.

Όπως σημειώνεται βέβαια στο δημοσίευμα η στάση αυτή της Ελλάδας ενδεχομένως να την έφερνε σε ρήξη με την ΕΕ που θέλει ενιαία στάση σε αυτά τα ζητήματα.

Πάντως το δημοσίευμα δεν μπορεί να θεωρηθεί αβάσιμο καθώς έρχεται μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο BBC κατά τις οποίες είπε πώς «τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβώσουμε αν η εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι εφικτή. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση, τουλάχιστον ως προς την τεχνική πλευρά».

Επιπρόσθετα, διμερείς συζητήσεις για την αναθέρμανση του τουρισμού γίνονται και με το Ισραήλ όπως σημειώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού εκεί.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξή του άφησε να εννοηθεί πώς μετά τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων τα κριτήρια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενδεχομένως να αλλάξουν και να εμπεριέχουν περισσότερα οικονομικά κριτήρια. Με λίγα λόγια, δεν αποκλείεται να πάρουν σειρά εργαζόμενοι που εμπλέκονται με τον τουρισμό όπως γράφουν οι Times.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook