The Freedom Orchestra: Το ντοκιμαντέρ του BBC για την ουκρανική ορχήστρα που παίζει εν καιρώ πολέμου

the-freedom-orchestra-το-ντοκιμαντέρ-του-bbc-για-την-ουκραν-1496797

Ένα σπουδαίο project του BBC για την ουκρανική ορχήστρα των 75 μουσικών

Η τέχνη και ο πολιτισμός δεν πεθαίνουν ακόμα και εν καιρώ πολέμου. Το απέδειξαν εξάλλου 75 σπουδαίοι Ουκρανοί μουσικοί, με μαέστρο τη Φινλανδή Keri-Lynn Wilson, οι οποίοι ενώθηκαν για να στείλουν ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Την ώρα που δικοί τους άνθρωποι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου ή έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, εκείνοι παίζουν μουσική και γεμίζουν τον κόσμο με ελπίδα.

Όλα αυτά θα τα δούμε στο ντοκιμαντέρ του Clive Myrie, για λογαριασμό του BBC, σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τις πρόβες, ακόμα και μοναχικές, την πρώτη πρόβα ως ορχήστρα στη Βαρσοβία, μέχρι την περιοδεία που θα πραγματοποιήσουν σε Ευρώπη και Η.Π.Α. «Υπήρχε μία πολιτιστική δύναμη σε αυτόν τον πόλεμο και ήθελα να δείξω όλα αυτή την προσπάθεια. Ελπίζω ότι αυτό το ντοκιμαντέρ θα ρίξει φως σε όλα τα ουκρανικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα αλλά και στο δημιουργικό πνεύμα, παρά τις αντιξοότητες», εξήγησε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, που θα δούμε τον Σεπτέμβριο.

«Η ουκρανική ορχήστρα ελευθερίας είναι ένας φάρος ελπίδας σε αυτούς τους απαίσιους καιρούς και μία ευκαιρία για τους Ουκρανούς να δουν τους καλύτερους μουσικούς να τους εκπροσωπούν στη σκηνή», συμπλήρωσε η Suzy Klein, επικεφαλής του τμήματος τεχνών και κλασικής μουσικής του BBC. Ο τίτλος δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αλλά το «The Freedom Orchestra» τα λέει όλα σε 3 λέξεις.

Η Ουκρανία παραμένει εμπόλεμη ζώνη, αλλά οι άνθρωποί της παραμένουν εκεί και επιμένουν, μέχρι να έρθει η στιγμή της νίκης, όπως ανέφερε και η Olena Zelenska, η Πρώτη Κυρία της χώρας.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook