The Favourite: Η πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου σε Α’ τηλεοπτική προβολή – Δείτε το τρέιλερ

the-favourite-η-πολυβραβευμένη-ταινία-του-γιώργο-1364117

Πρόκειται για την πρώτη κωμωδία εποχής του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου δημιουργού που αναδείχθηκε σε μία από τις κορυφαίες ταινίες και ήταν υποψήφια σε όλα τα μεγάλα διεθνή κινηματογραφικά βραβεία.

Η ταινία The Favourite (Η Ευνοούμενη) του Γιώργου Λάνθιμου θα προβληθεί σε Α’ τηλεοπτική προβολή στον Alpha, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 22:30.

To φιλμ που έλαβε Όσκαρ Α’ Γυναίκειου ρόλου, Χρυσή Σφαίρα «Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας», Αργυρό Λέοντα στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας, 10 οσκαρικές υποψηφιότητες και 8 βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, βασίζεται στην αληθινή ιστορία της βασίλισσας Άννας της Αγγλίας, η οποία λόγω της κλονισμένης σωματικής και ψυχικής της υγείας ένιωθε εξαιρετικά ανασφαλής και μόνη και ήταν ιδιαιτέρως επιρρεπής στους, κατά περιόδους, «ευνοούμενούς» της.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Γιώργος Λάνθιμος παρουσιάζει το σκοτεινό περιβάλλον του παλατιού και τις μηχανορραφίες των αυλικών με καυστικό χιούμορ, παίζει με τους ευρυγώνιους φακούς προσδίδοντας μια παραμορφωτική οπτική στους χώρους και αναδεικνύει το στοιχείο της παρακμής και της μοναξιάς.

Οι Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμμα Στόουν, που αποτελούν το βασικό τρίγωνο της ιστορίας, είναι συγκλονιστικές και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και πολλές διακρίσεις. Τα υπέροχα κοστούμια εποχής, το καταπληκτικό μοντάζ, η επιβλητική μουσική και η φωτογραφία συνθέτουν το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η υπόθεση του The Favourite (Η Ευνοούμενη)

Αρχές του 18ου αιώνα. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook