«The Fabelmans»: Έρχεται η νέα ταινία του Steven Spielberg με τη Michelle Williams – Θεωρείται φαβορί για τα Όσκαρ

the-fabelmans-έρχεται-η-νέα-ταινία-του-steven-spielberg-με-τη-miche-1571430

Μια βαθιά προσωπική απεικόνιση της αμερικάνικης παιδικής ηλικίας κατά τον 20ο αιώνα, η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «The Fabelmans», πρόκειται για την ιστορία ενηλικίωσης ενός νεαρού αγοριού που ανακαλύπτει ένα καταστροφικό οικογενειακό μυστικό και μια εξερεύνηση της δύναμης των ταινιών να αποκαλύπτουν την αλήθεια για τους άλλους και τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Βασισμένη στην παιδική ηλικία του σκηνοθέτη, είναι σε σενάριο του ίδιου και του βραβευμένου με Πούλιτζερ θεατρικού συγγραφέα Τόνυ Κούσνερ («Angels in America», «Caroline, or Change»), ο οποίος κέρδισε οσκαρικές υποψηφιότητες για τα σενάρια των «Λίνκολν» και «Μόναχο». Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen και Gabriel LaBelle.

Για την ταινία, που θεωρείται ήδη φαβορί για τα Όσκαρ, στα οποία άλλωστε ο Σπίλμπεργκ μετρά πολλές υποψηφιότητες και τρεις βραβεύσεις στο παρελθόν, κριτικοί σχολιάζουν ότι «χωρίς υπερβολή, ο Σπίλμπεργκ βρίσκεται στην κορυφή της καριέρας του» (Clayton Davis, «Variety») και ότι ο σκηνοθέτης «αφηγείται εκ νέου τον δύσκολο γάμο των γονιών του και οδηγεί την κούρσα για τα Όσκαρ» (Michael Schulman, «The New Yorker»).

Άλλες κριτικές: «Η κινηματογραφική αυτοβιογραφία του Spielberg είναι ανάμεσα στις 15 αγαπημένες ταινίες των κριτικών από τα φεστιβάλ της Βενετίας, του Τορόντο και του Τελουρίντ» (David Rooney, «The Hollywood Reporter»). «Το αυτοπορτρέτο του Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι τρυφερό όσο και ακαταμάχητο» (Alison Willmore, «Vulture»). «Ο Όρσον Γουέλς είχε πει ότι η δημιουργία του “Πολίτη Κέιν” ήταν σαν να του είχαν χαρίσει το καλύτερο μηχανοκίνητο τρενάκι στον κόσμο. Αυτή την αίσθηση μεταφέρει και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ» (Tom Charity, «The Times»).

Τη θερμή υποδοχή των κριτικών απολαμβάνει και η Michelle Williams για την ερμηνεία της, την οποία, ενδεικτικά, το «Deadline Hollywood» αποκαλεί «σπουδαία και σπαρακτική». Οι «New York Times» σχολιάζουν ότι η ηθοποιός «φαίνεται να γνωρίζει ότι πρόκειται για τον εμβληματικό ρόλο της». Κάπως έτσι, η ανυπομονησία για την πρεμιέρα φουντώνει, ακόμα και ανάμεσα σε όσους δεν είναι μεγάλοι θαυμαστές του Σπίλμπεργκ.

Δείτε το τρέιλερ:

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook