The Bus Pool: Tρελές δροσερές βουτιές σε… τουμπαρισμένο λεωφορείο | Photos

the-bus-pool-tρελές-δροσερές-βουτιές-σε-τουμπαρ-920505

«The Bus Pool», αυτή είναι η επωνυμία της πλέον πρόσφατης καλλιτεχνικής παρέμβασης του Γάλλου καλλιτέχνη, Μπενεντέτο Μπουφαλίνο (Benedetto Bufalino), που δε σταματά να εντυπωσιάζει με τις απίστευτες εμπνεύσεις του.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ “οχήματα που μετατρέπονται σε άλλα αντικείμενα”, ο Μπουφαλίνο έδωσε καινούργια χρήση σε ένα παλιό λεωφορείο Tadao από το δίκτυο δημόσιων μεταφορών της περιοχής Αρτουά στη Γαλλία μετατρέποντάς το σε μια δημόσια πισίνα!

Ένα έργο που έγινε ίσως στην ιδανική στιγμή για το καλοκαίρι, αφού ο κόσμος στη γαλλική Λανς, κάνει ουρές για να απολαύσει μερικές δροσερές βουτιές σε αυτή την πρωτότυπη πισίνα, η οποία χωράει αυστηρά 10 άτομα.Η διαδικασία που ακολούθησε για αυτή την μετατροπή ήταν η ακόλουθη: αρχικά αφαίρεσε την πλευρά του λεωφορείου η οποία βλέπει προς τα πάνω τώρα που έχει γύρει το λεωφορείο στο πλάι, άδειασε το εσωτερικό του και το μετέτρεψε ώστε να μπορεί να συγκρατεί το νερό.

Η πλήρως λειτουργική πισίνα έχει διαστάσεις 2,3 μέτρα πλάτος, 9 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρο βάθος. Κλίμακα που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του πλαγιασμένου λεωφορείου και επιτρέπει στους λουόμενους να μπουν μέσα στην πισίνα.Η θερμοκρασία του νερού είναι μεταξύ 27 και 29 βαθμούς και το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη και πλατφόρμα ναυαγοσώστη (όπως οφείλει να διαθέτει κάθε πισίνα που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας).

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook