«Θαύμα» στις Άλπεις: 12χρονος έμεινε για 40 λεπτά θαμμένος στο χιόνι κι επιβίωσε

θαύμα-στις-άλπεις-12χρονος-έμεινε-για-789775

Ένα παιδί βρέθηκε ζωντανό αφού παρέμεινε 40 λεπτά θαμμένο κάτω από χιονοστιβάδα που το παρέσυρε ενώ έκανε σκι σε τομέα εκτός πίστας ενός χιονοδρομικού κέντρου στη Σαβοϊα, στις γαλλικές Άλπεις, έγινε γνωστό από τις ορεινές υπηρεσίες διάσωσης.

Ο δωδεκάχρονος έφευγε από μια οριοθετημένη πίστα του χιονοδρομικού κέντρου Λα Πλαν (La Plagne) μαζί με τους γονείς του όταν βρέθηκε λίγο μετά τις 15:00 ώρα Ελλάδας μέσα σε χιονοστιβάδα 150 έως 200 μέτρων.

Το παιδί είχε τις αισθήσεις του όταν βρέθηκε σαράντα λεπτά αργότερα από σκυλί των ομάδων διάσωσης, που είχαν έρθει για να αλλάξουν τη βάρδια των συντηρητών πίστας του χιονοδρομικού κέντρου και είχαν φθάσει επί τόπου λίγο μετά το δυστύχημα προκειμένου να βυθομετρήσουν το χιόνι.

«Πρόκειται για θαύμα γιατί δεν έφερε ανιχνευτή θυμάτων χιονοστιβάδων (DVA). Οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μηδαμινές έπειτα από δεκαπέντε λεπτά κάτω από το χιόνι. Είχε πολλή τύχη που ο σκύλος τον εντόπισε σε ένα μέρος», υπογράμμισαν οι διασώστες.

Το αγόρι ανασύρθηκε με σπασμένο πόδι κι ήταν πολύ φοβισμένο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ (κεντροδυτική Γαλλία), όπου τέθηκε υπό παρακολούθηση.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook