Θάνος Πλεύρης: Ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία

θάνος-πλεύρης-ο-εοπυυ-να-λειτουργεί-ως-1275462

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι δήλωσε ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνολικά, δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα υγείας».

«Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας», τόνισε ο υπουργός και έδωσε το στίγμα των αλλαγών που ετοιμάζει. «Θα πρέπει να μπει τάξη ώστε ο πολίτης που πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και να παίρνει την ποιοτική παροχή που του αναλογεί» ανέφερε.

Τοποθέτησε μάλιστα κάποιους όρους για να απολαμβάνει ο πολίτης τις υπηρεσίες του ΕΣΥ: «Είναι λοιπόν μέσα στις προθέσεις μας να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική υπηρεσία. Γιατί πολλές φορές οι συμβαλλόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ πληρούν ή μπορεί και να μην πληρούν τις προϋποθέσεις. Θα έχουμε ποιοτικούς δείκτες, θα λειτουργεί ως κανονική ασφαλιστική εταιρία».

Οι δηλώσεις του υπουργού δημιουργούν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για το ΕΣΥ και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Για παράδειγμα τι σημαίνει “προϋποθέσεις”. Δεν θα έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι τις σημερινές υπηρεσίες και τα ίδια δικαιώματα; Μια “κανονική” ασφαλιστική εταιρεία έχει στόχο το κέρδος, ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει στόχο την υγεία των πολιτών της χώρας ανεξάρτητα από το πορτοφόλι τους.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αυτό ακούγεται σαν απειλή ιδιωτικοποίησεων σε δημόσια νοσοκομεία, πράγμα που συμπληρώνεται από όσα είπε ο υπουργός σχετικά με τον υγειονομικό χάρτη της χώρας: «Δηλαδή ποιος είναι ο υγειονομικός χάρτης ανά Περιφέρεια; Πρέπει να δούμε ότι θέλουμε να έχουμε ισχυρά νοσοκομεία που θα κάνουν τη δουλειά τους και όχι να έχουμε μια φιλοσοφία σώνει και καλά ότι πρέπει τύποις να λειτουργούν νοσοκομεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook